Aštri kiaušinienė

Tai žydų virtuvės patiekalas – aštri kiaušinienė. Ji paprastai kepama su pomidorų padažu ir ypač tinka vėlyviems pusryčiams.

4 porcijoms reikės:

2 šaukštų rapsų aliejaus
1 susmulkinto svogūno
1 susmulkintos saldžiosios paprikos
1 susmulkintos Chalapos paprikos
4 susmulkintų česnako skiltelių
2 šaukštų pomidorų pastos
1 laurų lapo
1 šaukštelio kmynų
1 šaukštelio druskos
1 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1 šaukšto saldžiosios paprikos miltelių
1 šaukšto cukraus
1 (800 g) indelio konservuotų trintų pomidorų
smulkintų petražolių
8 kiaušinių

Gaminame

* Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti svogūną, kol suminkštės. Tada sudėti paprikas ir patroškinti, kol suminkštės. Suberti česnako skilteles, įdėti pomidorų pastos ir patroškinti apie 2 minutes.

* Suberti likusius prieskonius, supilti konservuotus pomidorus ir patroškinti ant silpnos kaitros apie 20 minučių. Tada padaže padaryti 8 duobutes ir į jas įmušti kiaušinius.

* Uždengti ir patroškinti apie 10 minučių, kol baltymai pabals. Patiekalą padalyti į lėkštes. Ant viršaus dar galima uždėti šiek tiek smulkintų petražolių ar kitų žalumynų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis