Pyragas su kiaušinių, šoninės ir sūrio įdaru

Šv. Velykų stalui.

6–8 porcijoms reikės

Tešlai:

280 g miltų
druskos
150 g sviesto
1 kiaušinio trynio
3 šaukštų šalto vandens

Įdarui:

400 g karštai rūkytos šoninės
1 susmulkinto poro
6 kiaušinių
350 ml pieno
400 ml plakamosios grietinėlės
aštuntadalio šaukštelio tarkuoto muskatų riešuto
druskos
maltų juodųjų pipirų
125 g smulkiai tarkuoto puskiečio sūrio

Gaminame

* Paruošti tešlą kaip pyragui su cukinijomis ir rūkyta dešra (žr. p. 61). Atšaldytą tešlą išvynioti iš maistinės plėvelės ir iškočioti ant miltais pabarstyto paviršiaus. Tešlą iškloti į pasirinktą kepimo formą ir šaldyti apie 20 minučių arba per naktį.

* Įkaitinti orkaitę iki 200–210 °C temperatūros.

* Išimti atšaldytą kepimo formą su tešla, įtiesti kepimo popieriaus arba folijos, priberti pupelių ir kepti orkaitėje apie 15 minučių. Tada išimti popierių ar foliją su pupelėmis ir dar kepti apie 5 minutes. Šoninę supjaustyti maždaug 1 cm dydžio gabalėliais, sudėti į keptuvę ir kepti ant vidutinės kaitros, kol apskrus.

* Paskui sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių. Į tą pačią keptuvę suberti porą ir kepti, kol suminkštės.

* Dubenyje sumaišyti kiaušinius, pieną, grietinėlę, muskatų riešutą, žiupsnelį druskos ir pipirų. Viską išplakti. Tada sudėti šoninę, supilti porus ir suberti sūrį. Viską išmaišyti ir supilti ant iškeptos tešlos. Dėti į orkaitę ir kepti apie 45–50 minučių. Prieš patiekiant leisti maždaug 20 minučių atvėsti. Supjaustyti gabalėliais ir patiekti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis