Pyragas su kiaušinių, šoninės ir sūrio įdaru

Tiks pietums ir vakarienei.

6–8 porcijoms reikės


Tešlai:


280 g miltų

druskos

150 g sviesto

1 kiaušinio trynio

3 šaukštų šalto vandens


Įdarui:


400 g karštai rūkytos šoninės

1 susmulkinto poro

6 kiaušinių

350 ml pieno

400 ml plakamosios grietinėlės

aštuntadalio šaukštelio tarkuoto muskatų riešuto

druskos

maltų juodųjų pipirų

125 g smulkiai tarkuoto puskiečio sūrio


Gaminame


* Paruošti tešlą – trynį ištrinti su sviestu, įberti druskos ir beriant miltus bei pilant vandenį užminkyti tešlą. Tešlą iškloti į pasirinktą kepimo formą ir šaldyti apie 20 minučių arba per naktį.

* Įkaitinti orkaitę iki 200–210 °C temperatūros.

* Išimti atšaldytą kepimo formą su tešla, įtiesti kepimo popieriaus arba folijos, priberti pupelių ir kepti orkaitėje apie 15 minučių. Tada išimti popierių ar foliją su pupelėmis ir dar kepti apie 5 minutes. Šoninę supjaustyti maždaug 1 cm dydžio gabalėliais, sudėti į keptuvę ir kepti ant vidutinės kaitros, kol apskrus.

* Paskui sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių. Į tą pačią keptuvę suberti porą ir kepti, kol suminkštės.

* Dubenyje sumaišyti kiaušinius, pieną, grietinėlę, muskatų riešutą, žiupsnelį druskos ir pipirų. Viską išplakti. Tada sudėti šoninę, supilti porus ir suberti sūrį. Viską išmaišyti ir supilti ant iškeptos tešlos. Dėti į orkaitę ir kepti apie 45–50 minučių. Prieš patiekiant leisti maždaug 20 minučių atvėsti. Supjaustyti gabalėliais ir patiekti.



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis