Klasikinės kanelės

Jei ant stalo kanelės,– jų neliks pirmiausia. Patikrinta tiesa! Pasigaminkime šio skanumyno šv. Velykoms.

15–20 kanelių reikės:

500 ml pieno
1 vanilės ankšties
4 didelių kiaušinių trynių
150 g miltų
250 g miltelinio cukraus
60 g sviesto (ir dar šiek tiek formelėms ištepti)
2 šaukštų romo

Gaminame

* Į puodą supilti pieną. Vanilės ankštį perpjauti pusiau, išimti sėklas ir ankštį įmerkti į pieną. Puodą
su pienu užkaisti ant vidutinės kaitros ir pakaitinti maždaug 5 minutes. Tada nukelti nuo kaitros ir palikti atvėsti.

* Išplakti kiaušinių trynius. Atskirame dubenyje sumaišyti miltus ir miltelinį cukrų, jų viduryje padaryti duobutę, supilti išplaktus trynius ir šiek tiek pamaišyti. Iš pieno išimti vanilės ankštį ir supilti į miltus. Taip pat supilti ištirpintą sviestą, romą ir gerai išmaišyti. Dubenį uždengti, dėti į šaldytuvą ir laikyti apie parą.
* Orkaitę įkaitinti iki 180 °C temperatūros. Kanelių arba keksiukų formeles ištepti sviestu ir palaikyti šaldytuve maždaug 15 minučių.

* Išimti atšaldytą tešlą, gerai išmaišyti ir iki viršaus užpildyti formeles. Kepti orkaitėje maždaug 1 valandą, kol kanelės gražiai paruduos ir kraštuose išsipūs. Kol kanelės kepa, orkaitės durelių nedarinėti. Iškepus palikti atvėsti. Jei neįmanoma vienu metu iškepti visų kanelių, kol vienos kanelės kepa, likusią tešlą laikyti šaldytuve. Kaneles patiekti šiltas arba kambario temperatūros.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis