Šiandien L.Čeprackas pasidalijo atviru įrašu socialinėje medijoje.
„DEDU TAŠKĄ SAVO „FINE DINING“ ERAI.
Restoranas „Gastronomika“ užsidaro visam laikui.
Prieš 10 metų pradėjau, tačiau būsiu atviras – pavargau. Man ką tik suėjo 50 m., todėl nenoriu gailėtis, kad „n“ metų praleidau beprasmiškai stresuodamas, išgyvendamas dėl kolektyvo, dirbdamas tik iš idėjos.
Pavargau tikėtis, kad kovas, bus dosnesnis, nei sausis ar vasaris, o rugsėjis, spalis – dosnesnis negu liepa ir rugpjūtis...
Galbūt atrodo, kad 1,028 mln. eurų pajamos per metus yra labai daug, tačiau kokybė kainuoja dar daugiau ir to nepakanka, kad tokio lygio restoranas galėtų veikti.
Kurdamas „fine dining“ standartą Lietuvoje buvau pilnas entuziazmo ir tikėjimo, kad man pavyks, tačiau pastarųjų metų įvykiai, deja, nebuvo palankūs. Apibendrinant – edukacija daugiausiai kainuoja edukuojančiam. Atsibodo dirbti nemokamai arba į nuostolį. Ekonominės maitinimo verslo situacijos nekomentuosiu, nes kas joje dirba ir taip puikiai viską žino.
Priimdamas spendimą uždaryti „Gastronomiką“ pripažįstu, kad pastaraisiais metais labai keičiasi restoranų svečių įpročiai. Žmonės nenori to įpareigojančio vakarienės tono, degustacinės vakarienės tampa atgyvena. Todėl privalau keistis ir padėti tašką savo „fine dining“ erai.
Ar tai klaida ir nesėkmė? Ne, tokia yra realybė, o ne iliuzija. Tai vertinu tik kaip dar vieną patirtį ir pamoką. Permainos yra tik naujos galimybės keistis ir vėl atrasti.
Esu be galo dėkingas „Gastronomika“ komandai, kuri manimi tikėjo, su kuria kartu augome ir tobulėjome.
Tuo pačiu kviečiu į paskutines vakarienes „Gastronomikoje“: tuos, kurie mus mylėjo ir tuos, kurie iki šiol nežinojo, kokia buvo „Gastronomika“, – rašė L.Čeprackas.