I. Stasiulytė atvirai prabilo apie asmeninį gyvenimą: „Esu viena ir savo vienatve labai džiaugiuosi“

Naujuosius metus daugelis pasitinka su artimaisiais ar geriausiais bičiuliais – būtent tokia bus ir paskutinė šių metų TV3 laida „La maistas“. Joje išvysime artimą Gian Lucos Demarco draugę Inetą Stasiulytę, kuriai 2023-ieji taip pat buvo įsimintini. Šiemet žinoma moteris prie jau turimų savo titulų iškovojo ir dar vieną – pergalę šokių projekte „Tangomanai“. O šį sekmadienio rytą kartu su Gian Luca Ineta ne tik gamins, bet ir dalinsis asmeninėmis istorijomis. Žinoma moteris prabils apie įsimintiniausius šių metų įvykius, didžiausius tikslus artėjantiems metams, o taip pat atskleis, ar jos širdis šiuo metu yra užimta.


Tiesa, didysis iššūkis dar tik lauks, mat Gian Luca pirmąkart gyvenime savo draugei pats pagamins baltą mišrainę! „Neklauskite, kaip jaučiuosi… Nes šioje vietoje esu tikrai žalias“, – pripažins jis.


Ar Ineta liks patenkinta? „Maniau, kad baltą mišrainę smulkiau pjaustau aš, tačiau pasirodo, kad yra, kas ją paverčia beveik faršu“, – juoksis I. Stasiulytė, pamačiusi Gian Lucos „šedevrą“.


Tačiau net ir tai bus ne vienintelė staigmena, kurią Gian Lucai prie šventinio stalo pateiks I. Stasiulytė. Kokia ji, išvysite laidoje.



I. Stasiulytė atvirai prabilo apie asmeninį gyvenimą: „Esu viena ir savo vienatve labai džiaugiuosi“
I. Stasiulytė atvirai prabilo apie asmeninį gyvenimą: „Esu viena ir savo vienatve labai džiaugiuosi“
Organizatorių archyvas



Abu draugai prisimins ir šių metų pradžią bei aistringąjį šokių projektą „Tangomanai“, kurio nugalėtoja tapo Ineta. Tiesa, ji neslėps – nors prisiminimai apie šį nuotykį vis dar gyvi, savo pergalės ji niekuomet nesureikšmino.


„Labai įdomu – nesijaučiu taip, tarsi būčiau projektą laimėjusi. Atsimenu viską – kur buvome ir ką darėme, bet to momento, kad projektą dar ir laimėjau, aš neužfiksavau“, – apie prisiminimus iš Argentinos pasakos ji.


Kadangi pokalbis vyks Gian Lucos namuose, netrūks ir pokalbių apie valgius. Štai Ineta papasakos, kokie daugelio mėgstami gurmaniški valgiai jai neretai tampa sunkiai įveikiama užduotimi…


„Kai buvome Italijoje, mano sesė pasiūlė man pabandyti austrių. Nusprendžiau, kad dėl jos padarysiu viską, bet viskas baigėsi tuo, kad ji 5 minutes filmavo vaizdo įrašą, kuriame aš net verkiau! Man tai tas pats, kas šokti su parašiutu“, – pripažins ji, tačiau pridės, kad negalima sakyti, jog tau nuo kažko bloga, jei to dar nė nesi ragavęs!


Taip pat Ineta atskleis labai vertinanti užsieniečius, kurie iš visų jėgų stengiasi prisijaukinti mūsų tradicinius patiekalus. Štai, pavyzdžiui, jos buvęs vyras – Eduardas Gimenezas – kartą per klaidą netgi suvalgė karštų šaltibarščių! „Jei suvalgė visą pašildytų šaltibarščių lėkštę, greičiausiai, jis mane mylėjo...“ – juoksis I. Stasiulytė.


O ar šiuo metu Inetos širdis laisva? „Aš esu viena ir savo vienatve labai džiaugiuosi. Nuo mokyklos laikų visuomet turėjau draugą – iš santykių eidavau į santykius, ir taip niekuomet nebūdavau viena. Todėl dabar šia vienatve mėgaujuosi“, – pasakos ji.



Ineta Stasiulytė
Ineta Stasiulytė
L. Griciaus nuotr.



Tiesa, ir pati Ineta pas Gian Lucą atvyks ne tuščiomis – atsiveš sausainių, kuriuos iškepė kartu su dukra Frėja. „Man patinka pats gaminimo procesas, nes kol tą darome, mes labai daug šnekame“, – apie savo šeimos tradicijas pasakos Ineta.


O jei jūs norite savo draugus ar artimuosius per Naujuosius metus nustebinti kiek kitokiu patiekalu nei tradicinė baltoji mišrainė, Gian Luca visiems siūlys gardaus jautienos tartaro receptą.


Norėdami pakartoti patiekalą namuose, pirmiausiai plonomis riekelėmis supjaustykite duoną. Pagardinkite ją alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais bei pašaukite į 180 laipsnių orkaitę, kad gražiai apskrustų.


Per tą laiką smulkiai sukapokite šalotinį svogūną, o mėlynąjį, skirtą karamelizavimui, supjaustykite pusmėnuliais. Tuomet į keptuvę įdėkite šaukštą sviesto ir gerai jį įkaitinkite. Suberkite svogūnus, įpilkite alaus, rudojo cukraus ir gerai pakepinkite, kol karamelizuosis.


Jautieną sukapokite labai mažais gabalėliais. Paruoškite jai marinatą. Tam prireiks smulkinto šalotinio svogūno, kaparėlių, grūdėtų garstyčių, vieno kiaušinio trynio, Vorčesterio ir tabasko padažų bei balzaminio acto. Pagardinkite viską druska, pipirais ir gerai išmaišykite su mėsa.


Beliks viską patiekti. Jautienos tartarą sudėkite į lėkštę, papuoškite karamelizuotais svogūnais, marinuotais agurkėliais, rozmarinų druska ir skrebučiais. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis