Aktorė J. Zinkevičiūtė atskleidė, kokių iššūkių jai kyla virtuvėje

 

Žinoma aktorė, laidos vedėja Justė Zinkevičiūtė kartu su virtuvės šefu Ruslanu Bolgovu karjeroje išgyvena naują etapą – tapo laidos „Maisto kūrėjai“ veidais. Moteris džiaugiasi tokiais karjeros pokyčiais ir atskleidžia, kokie patiekalai jai patinka labiausiai ir ką gaminant vis dar kyla iššūkių. 


Nuo kovo 12-os dienos aktorę Justę Zinkevičiūtę ir kulinariniame lauke jau 27-erius metus dirbantį virtuvės šefą Ruslaną Bolgovą su desertų virtuoze Banga Mudėnaite išvysime TV1 laidoje „Maisto kūrėjai“, kurioje žinomi pašnekovai ne tik degustuos išskirtinius patiekalus, bet ir nuoširdžiai šnekučiuosis apie gyvenimo subtilybes.

 

J.Zinkevičiūtė kalba apie išsipildžiusią svajonę

 

„Kad ir kaip aktorystė mane žavi, bet laidų vedimas yra ta sritis, kurioje man taip pat labai gera būti. Čia kaskart tobulėju, ieškau naujų formų ir siekiu profesionalumo. Dar kitaip – tai mano svajonės išsipildymas, kad ir kaip tai stipriai skambėtų“, – šypsosi Justė.

 

Labiausiai italų virtuvę pamilusi, tačiau vis naujų skonių beieškanti J. Zinkevičiūtė atskleidžia, kad pastaruoju metu virtuvėje sukasi vis dažniau, o tai nulemia ir geresnius rezultatus. 

 

„Vis mažiau prisvyla blynai, – juokiasi ji, – Maisto gaminimas – tai dar vienas būdas svarbiems žmonėms pasakyti, kokie jie man yra brangūs ir mylimi. Žinoma, ne visada pavyksta skaniai, bet kartais svarbu pats procesas, ne rezultatas.“

 

Kaip pripažįsta ji, koją iki šiol kiša iš pirmo žvilgsnio gana paprasta užduotis: „Vis dar mokausi skaniai iškepti ir neperkepti kiaušinio bei suprasti, kada jis iškepęs. Suprantu, kad skamba gal juokingai, bet ši užduotis man dar neįveikiama…“

 

Pirmojoje laidoje J. Zinkevičiūtė kalbino LNOBT generalinį direktorių, operos solistą Joną Sakalauską, kuris džiaugėsi ragautais „Maisto kūrėjų“ patiekalais, tačiau nuogąstavo dėl esamo visuomenės susikaldymo.

 

„Man skaudu žiūrėti, kaip žmonės susiskaldo <...> Manau, kad yra viena šalis, mes esame tie patys žmonės ir kultūra yra tam, kad mus apjungtų. Ji parodo, kad kartu galime išgyventi nuostabias akimirkas, pajusti labai įdomų pasaulį ir būti skirtingi“, – pasirodysiančioje laidoje kalbėjo J. Sakalauskas.

 

„Man labai patiko! Skaniai valgėme, įdomiai kalbėjomės. Sieksiu, kad kiekvienos laidos pokalbiai būtų gilūs, bet kartu ir lengvi“, – atsimindama pokalbį šypsosi ji J. Zinkevičiūtė.


„Maisto kūrėjai“
„Maisto kūrėjai“
Jevgenijus Misevič

 

Virtuvės šefas R. Bolgovas: „Gaminti gali visi“

 

Paklaustas, kokie vėjai atpūtė pas „Maisto kūrėjus“, 27-erius metus virtuvėje skaičiuojantis šefas Ruslanas Bolgovas šypsosi: “Norėjau padėti žmonėms, išduoti jiems virtuvės paslaptis ir pasidalyti patirtimi – kaip nedaryti kai kurių klaidų, o patiekalus gaminti greičiau ir kokybiškiau.“

 

Pirmoje laidoje pristatysiantis, kaip paprastai pasigaminti populiarųjį „Club Sandwich“, jis teigia pastebėjęs, kad kai kuriose kulinarinėse laidose dėmesys nėra atkreipiamas į svarbius aspektus, kurie kartais gali garantuoti daug geresnį rezultatą:

 

„Gaminant patiekalą svarbu viskas – ir kokia mentelė, mėsa, keptuvė, temperatūra, lėkštė. Kartais, kai yra bloga keptuvė, orkaitė ar temperatūra, skaniai pagaminti neišeina.“

 

Nors paties Ruslano mama šmaikštaudavo, kad gaminti turi tik vyrai, pats virtuvės šefas įsitikinęs, jog viskas yra išmokstama, svarbu tik norėti ir mokytis. „Gaminti gali visi. Mano anūkui dabar pusantrų metų, o jis jau nenulipa nuo puodų, stebi, kaip gaminamas maistas“, – juokiasi R. Bolgovas.

 

Tuo metu laidos prodiuseris Paulius Balčiukynas pasakoja, kad meilė maistui jį lydėjo visą gyvenimą. Anksčiau, kaip atskleidžia, jis buvo pakvaišęs dėl amerikietiškų blynelių, juos su įvairias pagardais valgydavo kasdien ir receptais dalijosi soc. tinkluose:

 

„Ne veltui blyneliai šiuo metu puošia ir patį laidos logotipą. Greta to jau ilgą laiką darau restoranų apžvalgas, rašau straipsnius, supratau, kad Lietuvos auditorijai reikia pasiūlyti kažką daugiau, taigi, pradėjau daryti kulinarinių laidų tiesiogines transliacijas iš savo virtuvės, pasikviesdamas gerai žinomus Lietuvoje nuomonės formuotojus. Kartu ruošdavome maistą, bendraudavome įvairiausiomis temomis ir tiesiog smagiai leisdavome laiką gamindami.

 

Prie komandos prisijungė operatoriai, video režisieriai, kurie maisto gaminimą myli taip pat, kaip ir aš, kūrėme vienos minutės trukmės videoreceptus su sparčiausiai populiarėjančiais maisto tinklaraštininkais, arba kitaip tariant – „Maisto kūrėjais“. Tai ir yra varomoji projekto ašis, žmonės, kurie myli maistą, mėgsta kurti, arba tiesiog mėgsta stebėti maisto ruošimo procesą.“


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis