Virginijos Šepetytės aistrą kepti išskirtinius tortus kursto susižavėję pirkėjai

Prieš kiek daugiau nei savaitę vykusiame pirmajame šalyje Tortų turnyre simpatijų prizą iškovojusios Virginija Šepetytė dėl savo svajonės ryžosi net kardinaliems gyvenimo pokyčiams.

Žengti šį žingsnį vilnietę paskatino jau septynerius metus puoselėjama aistra konditerijai bei noras šiai veiklai skirti visą savo laiką ir dėmesį. Jaukiame draugo senelio statytame name Virginija ketina įkurti kepyklą, o joje kepamais tortais puošti ne tik privačių asmenų šventes, bet ir Šiauliuose bei aplinkui veikiančių kavinių vitrinas.


Iš Vilniaus – į Šiaulius


„Kai augau, gyvenome su seneliais. Močiutė įvairiomis progomis kepdavo naminius tortus – senuosius napoleonus, medaus tortus, o aš, kai tik jau galėjau, jai padėdavau. Vėliau pati pradėjau kepti tortus asmeninėms šventėms ir vis gaudavau prašymų padaryti tai vienam, tai kitam draugui, pažįstamui – sulaukiau rekomendacijų, plito kalbos ir prieš septynerius metus socialiniame tinkle pradėjau plėtoti savo saldžiąją paskyrą“, – apie aistrą konditerijai pasakoja Virginija Šepetytė. Ten pat, socialiniame tinkle, paraginta pažįstamo, jį ryžosi dalyvauti ir pirmajame Tortų turnyre, nes suprato: jei to nepabandys dabar, ateityje gailėsis.



Renata Ničajienė ir V. Šepetytė
Renata Ničajienė ir V. Šepetytė
Organizatorių nuotr.



Taip pat ryžtingai moteris priėmė sprendimą keltis iš sostinės į Šiaulius. „Pati esu vilnietė, Vilniuje gyvena ir mano mama, brolis, bet neturėjau vietos, kur galėčiau plėtoti savo veiklą – nuomos kainos sostinėje labai didelės. Galvojome apie įvairius variantus, o atsiradus galimybei apsigyventi draugo senelio statytame name, ja pasinaudojame. Per metus planuojame pilnai įsikurti ir įrengti kepyklėlę“, – artimiausius tikslus vardina Virginija. Tuo, kad sėkmingai pavyks juos įgyvendinti, naujakurei leidžia tikėti augantis klientų skaičius – nauji užsakovai kreipiasi kasdien, nors Šiauliuose moteris – dar vos tik kelios savaitės.



V. Šepetytė su dukryte
V. Šepetytė su dukryte
Organizatorių nuotr.



Patirtis leidžia mintyse išvysti galutinį rezultatą


„Man patinka kiekvieną tortą padaryti originaliu, kitokiu – užtrunku prie jo ilgiau, bet padarau jį unikalų, kruopščiai išdailinu kiekvieną detalę. Nemėgstu įprastinių tortų, kuriuos galima nusipirkti parduotuvėje, ar kuriuos jau daro šimtai kitų,“ – sako Virginija Šepetytė. Net tais atvejais, kai užsakovai atsiunčia konkretaus torto nuotrauką ir sako, jog nori tokio, moteris paprastai atsako, kad padarys kažką panašaus: „Pasižiūriu į nuotraukas ir mintyse susidėlioju, kaip atrodys galutinis variantas. Kai turėjau mažiau praktikos, dar ieškodavau idėjų internete, bet dabar visas vaizdas tiesiog sugula galvoje ir šis procesas man labai patinka.“



V. Šepetytė
V. Šepetytė
Asmeninio albumo nuotr.



Pasak „Smaližiaus kepiniai“ autorės, dar įdomiau, kai žmonėms gali pateikti ne tik išskirtinį, skanų tortą, bet kai galutiniu rezultatu gali pasidžiaugti su didesne grupe gerbėjų, pasidalindama tortų nuotraukomis socialiniuose tinkluose: „Praėjusią savaitę sulaukiau žinutės iš moters, kuri rašė, jog mato, kuo užsiimu, stebi, kaip tai darau, ir tiesiog nori paragauti mano kepto torto. Žinojau, kad moteris gyvena ne mieste, o rajone, todėl iškepusi tortą apėjau aplink namą, prisirinkau gėlių, jomis papuošiau tortą ir jį nufotografau kaimiškoje aplinkoje: ant medinių lentų, šalia drobinio maišo“.



Su dukra
Su dukra
Asmeninio albumo nuotr.



Kelionės automobiliu neatlaikusį vestuvių tortą kepė antrą kartą


Net ir darydama tai, kas teikia džiaugsmą kitiems ir malonumą jai pačiai, Virginija neišvengia stresinių situacijų. Tokią teko patirti prieš mėnesį, kai moteris kepė tortą draugų vestuvėms. „Buvo labai karšta diena. Kelių aukštų tortą vežiau pati ir kai, atvykus į šventės vietą atidariau bagažinę, pamačiau, jog jis visiškai subyrėjęs, jo gabalai išsilakstę po visą automobilio bagažinę. Išvydus tokį vaizdą net rankos ėmė drebėti. Tuo metu prie mano automobilio kaip tik priartėjo nuotaka. Neturėjau kito pasirinkimo, kaip tik jai nusišypsoti, sėsti į automobilį ir, žaibišku greičiu grįžus į Vilnių, nusipirkti reikiamų produktų bei iškepti tokį patį tortą“, – ne menku iššūkiu tapusias draugų vestuves prisimena Virginija.


Antrąjį tortą moteris vėžė jau vakare, kai nebebuvo taip karšta, tad viskas baigėsi sėkmingai. Pasak V. Šepetytės, vasarą apskritai labai sudėtinga kepti tortus. „Dauguma kepėjų su tuo susiduria, ypač kai dar turi patys juos transportuoti. Tai teko daryti ir vykstant iš Šiaulių į Druskininkus, kur vyko tortų turnyras. Stojau kelis kartus tikrinti mano torto būklės, pradėjus lydytis karamelei, taisiau dekorą – buvau tam apsiruošusi ir turnyro vietą pasiekiau likus vos kelioms minutėms iki renginio pradžios. Po tiek įdėtų pastangų laimėtas simpatijų prizas ypatingai nudžiugino“, – atviravo laimėtoja.



V. Šepetytės šokoladinis karamelinis tortas
V. Šepetytės šokoladinis karamelinis tortas
Organizatorių nuotr.



Tortų turnyre Virginija dalyvavo su šokoladiniu karameliniu tortu, kurio, prasidėjus mėgėjų tortų degustacijai, neliko greičiausiai. Tuo tarpu pačios Virginijos mylimiausias tortas – „Juodasis miškas“ su vyšniomis. Jo receptu ir dalinasi su moteris.lt skaitytojais.


Tortas „Juodasis miškas“


„Juodasis miškas“
„Juodasis miškas“
Asmeninio albumo nuotr.



Biskvitui:

– 200 g miltų

– 100 g kakavos

– 1 arb. š. kepimo miltelių

– 300 g cukraus

– 2 L dydžio kiaušinių

– 90 ml aliejaus

– 180 ml pieno

– 180 ml verdan

io vandens

– žiupsnelio druskos


Šokoladiniam glajui:

– 60 ml grietinėlės

– 100 g juodojo šokolado


Vyšnių įdarui:

– 300 g vyšnių

– 50 g cukraus

– 1 š. krakmolo


Kremui:

– 400 ml grietinėlės

– 250 g maskarponės sūrio

– 50 g cukraus

– žiupsnelio citrinos rūgšties


Iškepkite torto biskvitą


* Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Nurodytam produktų kiekiui geriausiai tinka 20-22 cm skersmens kepimo forma. Sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius. Visą mišinį bent tris kartus persijokite.


* Suberkite cukrų su druska ir išmaišykite. Kitame dubenyje kiaušinius plakite bet 3-4 minutes, kol masė padvigubės. Supilkite aliejų, pieną ir išmaišykite. Į kiaušinių masę per tris-keturis kartus suberkite miltus ir neskubėdami išmaišykite.


* Supilkite verdantį vandenį ir dar kartą atsargiai išmaišykite. Supilkite tešlą į kepimo formą. Įdėkite į orkaitę ir kepkite apie 35-40 minučių. Kai biskvitas iškepa, neskubėkite jo ištraukti iš orkaitės – pravėrus dureles palaikykite, kad šiek tiek atvėstų. Ištraukus iš orkaitės, biskvitą visiškai atvėsinkite. Tik taip galėsite lygiai susipjaustyti. Padalinkite biskvitą į keturias dalis.


Pasiruoškite šokoladinį glajų


Susilaužykite šokoladą ir susidėkite į indelį. Kitame puode pradėkite kaitinti grietinėlę ir nuolat ją stebėkite. Nukelkite nuo ugnies, kai tik pastebėsite pirmuosius burbuliukus. Supilkite grietinėlę ant šokolado ir palaukite porą minu

ių, kad pradėtų tirpti šokoladas. Tada gerai išmaišykite ir palikite atvėsti.



Tortas „Juodasis miškas“
Tortas „Juodasis miškas“
Asmeninio albumo nuotr.



Pasiruoškite vyšnių įdarą


Be kauliukų vyšnias susidėkite į puodą, berkite cukrų ir kaitinkite, kol cukrus ištirps ir atsiras daugiau sul

ių. Nedidelį kiekį susidariusių sulčių nupilkite į atskirą dubenėlį. Su šiuo skysčiu sumaišykite krakmolą ir supilkite atgal ant vyšnių. Statykite ant nedidelės ugnies ir maišykite, kol vyšnių masė pradės tirštėti. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.


Pagaminkite kremą


Grietinėlę išplakite su cukrumi ir citrinos rūgštimi. Atskirame inde maišykite maskarponę, kol taps vientisa masė. Tada atsargiai sujunkite abi mases ir išmaišykite.


Surinkite tortą


Torto surinkimui naudokite tą pačią formą, kurioje kepė biskvitas. Į formą dėkite pirmąjį biskvitą, ant jo liekite kelis šaukštus šokoladinio glajaus, paskleiskite po visą biskvitą. Dėkite porą šaukštų kremo, atsargiai išlyginkite. Ant kremo dėkite porą šaukštų vyšnių įdaro ir ant viršaus – antrąjį biskvitą. Tokiu būdu sutepkite visus likusius biskvito sluoksnius. Torto skonis atsiskleis jį palaikius bent 6-8 valandas šaldytuve arba, geriausiai, per naktį.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis