B. Nicholson patarimai, kaip pasitikti šventes be streso + SILKĖS RECEPTAS

Kulinarinių knygų ir laidų autorės Beatos Nicholson idėjos švenčių stalui ir patarimai, kaip nepamesti galvos jį ruošiant.

Populiariausi naujausi tekstai:
- Elizabeth Taylor ir jos 7 vyrai, ją mylėję ir talžę iki moteris persileido
- Horoskopas gruodžio 10-17: metas priimti sprendimus
- Stebuklinga sriubos dieta: per dvi savaites - iki 10 kg
- Kaip pasirūpinti šventiniu įvaizdžiu, kai iki jų liko 2 savaitės + KONKURSAS
- Kaip paruošti cannelloni (įdarytus itališkus makaronus)

Kulinarinio tinklaraščio bei internetinio puslapio autorė, laidų apie maistą kūrėja prie visų titulų ir darbų gali prisirašyti dar vieną – Beata tapo kulinarinio žurnalo kūrėja. Moteris prisipažįsta apie leidinį svajojusi dar prieš tai, kai pradėjo rašyti ir leisti knygas.

Šiemet ši svajonė tapo realybe prieš pat Kalėdas. Ta proga žurnalistė savo bičiulius, draugus, artimuosius, bendražygius ir kolegas pakvietė į savo su vyru Tomu Šiaurės miestelyje esantį šeimos restoraną „Jurgis ir drakonas“.

Beata Nicholson su šeima
Beata Nicholson su šeima
DELFI / Tomas Vinickas
Beata Nicholson su savo ir sesers Odetos šeima
DELFI / Tomas Vinickas

Beata Nicholson ir Asta Dudurytė
Beata Nicholson ir Asta Dudurytė
DELFI / Tomas Vinickas

Beatos bičiulės Birutės Lavickienės rankose – ką tik iškeptas žurnalas
DELFI / Tomas Vinickas

Beata Nicholson ir Marius Jovaiša su žmona
Beata Nicholson su fotografu Mariumi Jovaiša ir jo žmona Brigita
DELFI / Tomas Vinickas
Rimvydas Širvinskas
Kelionių organizatorius Rimvydas Širvinskas-Makalius taip pat neabejingas šventiniam šurmuliui
DELFI / Tomas Vinickas
Edita Mildažytė, Liepa Rimkevičienė ir Aistė Stonytė - Budzinauskienė
Beatos pasveikinti atvyko (iš kairės) Edita Mildažytė, vakaro kaltininkės draugės Liepa Rimkevičienė ir Aistė Stonytė - Budzinauskienė
DELFI / Tomas Vinickas
Pas Beatą atvyko smagi kulinarų ir konditerių kompanija – Martynas Praškevičius su sužadėtine Ramune Rupšyte ir sūneliu Vytautu bei Ali Gadžijevas
DELFI / Tomas Vinickas

„Man tai yra pati didžiausia ir svarbiausia metų pabaigos naujiena“, – džiaugėsi Beata, nebe pirmą kartą išsiduodanti, jog jaučia priklausomybę maisto žurnalams. Tad nieko keista, kad bemaž ketverius metus brandinta mintis apie nuosavą žurnalą pagaliau išsipildė. „Žinote tą jausmą, kai supranti, kad arba reikia vyti idėją iš galvos, arba pasiraitoti rankoves ir jos imtis? Toks metas man atėjo dabar“, – tikino aukštakulnius batelius nusispyrusi ir ant kėdės pasilipusi B. Nicholson. 

Beata Nicholson
Beata Nicholson
DELFI / Tomas Vinickas
Beata Nicholson
Beata Nicholson
DELFI / Tomas Vinickas

B. Nicholson svečiams paruošė šventinių vaišių pagal naujus receptus (juos bus galima sužinoti šventinėse „Beatos virtuvės“ televizijos laidose): silkės su moliūgais, keksiukų su aguonomis, vaišino pačios gamintais pagardais.

DELFI / Tomas Vinickas
DELFI / Tomas Vinickas
DELFI / Tomas Vinickas

Vieną receptą Beata dovanoja ir portalo moteris.lt skaitytojams.

Silkė su moliūgais, džiovintais grybais, porais ir padažu „Daržo choras“

Reikės:
600–700 g moliūgo,
šlakelio aliejaus,
druskos moliūgams kepti,
2 šaukštų aliejaus,
1/2 stiklaino „Beatos virtuvės“ padažo „Daržo choras“,
1 poro,
saujos džiovintų grybų,
saujelės petražolių ir krapų,
saujelės laiškinių česnakų,
400 g silkių filė,
druskos, pipirų.

300 g moliūgo supjaustykite mažais kubeliais, berkite į skardą, užpilkite trupučiu aliejaus (kartu į skardą galite įdėti ir rozmarino ar čiobrelio šakelę), įberkite pipirų ir viską sumaišykite rankomis. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 15–20 minučių.

Džiovintus grybus išmirkykite karštame vandenyje, nusunkite ir susmulkinkite. Likusį moliūgą sutarkuokite burokine tarka ir pakepinkite keptuvėje su aliejumi. Porą supjaustykite puselėmis. 

Suberkite į keptuvę prie moliūgo ir supilkite padažą „Daržo choras“ bei susmulkintus grybus. Įberkite druskos ir pipirų. Susmulkinkite visus žalumynus ir, kai jau moliūgas bus susitroškinęs ir minkštas, suberkite žalumynus (atidėkite saujelę ir papuošimui) ir viską išmaišykite.
Silkių filė supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.

Serviruokite į stikliukus ar taureles: dėkite šaukštelį moliūgų bei daržovių troškinio, keletą gabaliukų silkės, uždėkite kelis mažus kepto moliūgo gabaliukus ir pabarstykite žalumynais. Skanaus!

Neatsitiktinai pirmasis žurnalo numeris („Beatos virtuvė“ išeis keturis kartus per metus) pavadintas „Kalėdų pagalbininku“. B. Nicholson tikina, kad šis idėjų rinkinys padės visiems pasiruošti šventėms be streso. „Esu rami, nes viskas, ko reikės mano Kalėdoms, yra sudėta žurnale, ir visas mano Kalėdų stalas bus toks, kokį rasite jo puslapiuose“, – tikina B. Nicholson. Žurnale Beata pateikia apie 60 receptų švenčių stalui, idėjų, kaip papuošti namus, išradingai supakuoti skanias dovanas ir, žinoma, pačių gardžiųjų dovanų receptų.

DELFI / Tomas Vinickas

„Čia sugulė geriausios ir skaniausios kalėdinės dovanos, o visi patiekalai – kuriuos mėgstu aš, mano šeima, kuriuos vertina mano draugai, – sako B. Nicholson. – Kai kurie receptai tiesiog privalomi – tai kūčiukai, įvairiausiai ruošta silkė ar kalėdiniai paukščiai. Vieni seni, metų metais gaminami, pavyzdžiui, imbieriniai sausainiai ar burokėlių pagardas, kitus galėčiau pavadinti ypač nustebinusiomis naujienomis, apie kurias galėjau tik pasvajoti – pavyzdžiui, namų gamybos griliažas.“

Mėgstamiausiais Kūčių stalo patiekalais Beata įvardija kūčiukus, silkę su burokėliais, džiovintais grybais ir vaisiais, silkę su agurkų ir mangų padažu, menkę su daržovėmis. „O tikrieji Kalėdų hitai man yra karališkas kalakutas, kepta antis, briuseliniai kopūstai su lazdynų riešutais, raudonieji kopūstai ar kalėdinis sluoksninys“, – savo šventiniu valgiaraščiu dalijasi žurnalo „Beatos virtuvė“ autorė.

„Kad išvengtumėte streso prieš šventes, planuokite viską iš anksto – geriau turėti du, tris, keturis ar kiek reikia sąrašų, nei puldinėti po namus ir parduotuves pametus galvą“, – pataria Beata. Anot šimtą darbų spėjančios atlikti veiklios moters, taip pat svarbu pasirašyti Kalėdų valgiaraštį ir susitarti su giminaičiais, kas už ką bus atsakingas.“

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis