L. Čepracko kulinarijos ir meno lofto interjerą padėjo kurti mama

„Tai bus kur kas įdomiau nei restoranas“, - tikina garsus virtuvės šefas Liutauras Čeprackas. Madingame Vilniaus loftų rajone Naujamiestyje, jis pirmiesiems svečiams pristatė kulinarijos ir menų loftą „Gastronomika“.

Iš anksto vietas rezervavusiems gurmanams čia bus rengiamos ragavimo vakarienės, ketinama atidaryti maisto ruošimo mokyklą ir prabangių virtuvės reikmenų parduotuvę. Kulinarijos lofto erdvėje savo darbus eksponuos Lietuvos menininkai.

Baigęs garsiąją „Le Cordon Bleu“ mokyklą Meksikoje, dirbęs „Michelin“ žvaigždutėmis pažymėtuose restoranuose Ispanijoje, Liutauras Čeprackas šiek tiek daugiau nei prieš trejus metus grįžo į Vilnių. Netrukus sostinėje išgarsėjo jo įkurtas slaptasis restoranas – „Vilniaus vakarienės klubas“. Liutauras dalyvavo televizijos projektuose „Pragaro virtuvė“ ir „Skonis“.

L. Čeprackas su mama Irma Žukiene ir bičiuliu
DELFI / Tomas Vinickas

„Jau keletą metų girdžiu klausimą, kur ir ką atidarysiu, - sako Liutauras Čeprackas. – Pagaliau toji diena atėjo. Ilgai užtrukome, nes norėjau sukurti iš tiesų įspūdingą virtuvės studiją, surinkti geriausią virtuvės techniką. Labai tikiuosi, kad mano pastangos pasiteisins.“

Buvęs gamyklų rajonas, kuriame Liutauras Čeprackas įkurdino savo virtuvę, negąsdina.

Giedrė Talmantienė ir Rūta Mikelkevičiūtė
Violeta Baublienė (iš kairės), Giedrė Talmantienė ir Rūta Mikelkevičiūtė
DELFI / Tomas Vinickas

„Aš nesiorientuoju į atsitiktinius valgytojus, į turistus, kurių pilnos senamiesčio užeigos. Į loftą žmonės ateis valgyti Liutauro Čepracko patiekalų. Tai autorinė virtuvė ir tuo viskas paaiškint“, - ambicijų virtuvės šefui netrūksta.

Įrodymas – ypač moderniai įrengta virtuvė, kuri, reikalui esant, gali tapti ir kulinarijos studija, ir vieta, kurioje gali būti filmuojamas TV šou. Lofte įrengta „protingo namo“ sistema, išrikiuota itin šiuolaikiška, prabangi ir išmani virtuvės įranga. „Tiems, kurie supranta, nereikia aiškinti, kas yra „Gaggenau“, - sako Liutauras Čeprackas, o Niujorke įsikūręs Prabangos institutas teigia, kad „Gaggenau“ yra vienas labiausiai vertinamų buitinės technikos gamintojų pasaulyje.

Liutauras Čeprackas ir Juozas Statkevičius
Liutauras Čeprackas ir Juozas Statkevičius
DELFI / Tomas Vinickas

Loftą virtuvės šefas įrenginėjo pasitikėdamas savo skoniu ir intuicija. Interjerą jis kūrė drauge su savo mama Irma Žukiene.

Ragavimo vakarienės „Gastronomikos“ lofte bus rengiamos tris kartus per savaitę. Jos susidės iš šešių-septynių patiekalų ir kainuos 70 EUR vienam asmeniui. Vienu metu „Gastronomikoje“ galės vakarieniauti 32-34 klientai.

„Valgytojai pas mus neturi galimybės rinktis, ką pagaminame, tą ir patiekiame. Iš ko susideda mūsų patiekalai, lankytojai sužino tik po vakarienės, - sako Liutauras Čeprackas. – Juk taip dažnai mes sakome: to nemėgstu, ano nemėgstu. Kai nežinai, ką valgai, potyrių ir skonio ribos gerokai prasiplečia“.

Indra Marcinkevičienė ir Ina Mockienė
DELFI / Tomas Vinickas

Atidarymo vakarą kulinarijos ir meno lofte bus pristatyti ir pirmieji meno kūriniai – tapytojo Vilmanto Marcinkevičiaus paveikslas, interjero dizainerės Indros Marcinkevičienės kurtas stalas bei stiklo menininko Remigijaus Kriuko darbai.

Vakaro akimirkos:

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.

Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis