Indrė Launikonytė: geriausiai pailsiu miške + FIRMINIS RECEPTAS

Energinga raudonplaukė atlikėja Indrė Launikonkytė neslėpė, kad šią vasarą jai, deja, neteks atostogauti, nes su kūrybine komanda stato roko miuziklą „Rent“, kurio premjera numatoma jau rugsėjį.

„Visas laikas ir energija skirta būtent šiai veiklai. Tiesą pasakius, per pastaruosius ketverius metus atostogų turėjau tik kokias penkias dienas, tad neatostogauti man yra įprasta“, - šypsodamasi sakė geros nuotaikos niekada nestokojanti dainininko Vlado Kovaliovo gyvenimo ir scenos partnerė.

Daugelį metų neatostogavote, kaip randate jėgų? Koks Jūsų energijos šaltinis?

Esu iš tų žmonių, kuriuos pertraukos ar atostogos labai išmuša iš vėžių. Jei atsitinka taip, kad darbo metu turiu valandą laisvo laiko, tampu mieguista ir sugrįžti prie darbų būna itin sunku. Todėl man visuomet geriau dirbti 10 val. be pertraukos, nei turėti darbo dienoje pertaukėlę pietums ar netyčia gauti laisvo laiko. Jau du metai laisvus turiu tik sekmadienius, todėl kai šią vasarą baigėsi magistro mokslų sesija, turėjau laisvas kelias dienas, kurių laukiau gal pusę metų.... Maniau, tada tai pailsėsiu ir pagaliau išsimiegosiu! Bet jau pirmo laisvadienio pavakarę supratau, jog ilsėtis aš nemoku.. Mane pradėjo erzinti, kad dabar kelias dienas nereikės dirbti, todėl jau vakare susiplanavau rytojaus grafiką ir kitą dieną dirbau.

„AJ Studija“ drabužiai, dizainerė Aušrinė Juknaitė
R. Valiulio nuotr.

Tiesa, jog toks gyvenimo tempas nėra itin sveikas žmogui, tačiau mano devizas visuomet buvo: pirmiau darbas, paskui pramogos. Kai kažko labai nori, o tas kažkas kainuoja, (aš kalbu apie nuosavą namą), atrandi savyje ir jėgų, ir sveikatos... Taip, teisingai supratote, aš darboholikė (juokiasi). Ir dabar aš laukiu kitų metų liepos mėnesio, kuomet turėsiu laisvų dienų daugiau nei vieną savaitėje...

Kaip mėgstate laisvomis vasaros dienomis atsipalaiduoti, pailsėti?

Tiesą sakant, pamiršau jau, kaip tai atrodo mano gyvenime.... Leiskite pasvajoti... Hmmm, kartais paprašau Vlado, kad išvežtų mane į mišką... Prikraunu į šaltkrepšį sumuštinių, uogų, gėrimų ir prašau, kad vežtų bet kur, svarbu pabėgti iš Vilniaus.

„AJ Studija“ drabužiai, dizainerė Aušrinė Juknaitė
R. Valiulio nuotr.

Mėgstate grybauti, uogauti?

O taip! Juk esu dzūkė! Su tėvais augau name, šalia kurio – miškas ir ežeras ranka pasiekiami, pamenu, kai rytais gerdavome sulą, dieną grybaudavome miške su tėveliu, o vakare su sese rinkdavom žemuoges, mama turėdavo triūso kepant vakarienę iš įvairiausių grybų. Miške aš būdavau kasdien – ten ir žaisdavome su sese, ir fotosesijas rengdavom, ir voveres gaudydavom. Nostalgija… Paskutinį kartą grybavau prieš kelis metus, išsitempiau Vladą rinkti voveraičių, manau, reikės šią pramogą greitu metu pakartoti.

Ar mėgstate ruošti maistą? Gal tai darote kartu su mylimuoju Vladu?

Tiesą sakant, eksperimentuoti su maistu pradėjau tik susipažinusi su Vladu, nes užgimė natūralus noras jam ką nors gardaus gaminti. Kartais Vladas klausia, kaip vadinasi šitas patiekalas? Visuomet atsakau: „Improvizacija“! Pagal receptus kepu tik pyragus, o visiems kitiems patiekalams produktai dažniausiai į puodą patenka pagal mano taisykles: būtinai turi būti kas nors raudona (paprika ar pomidoras), visas kitas daržoves derinu pagal skonį ar nuotaiką. Stengiuosi, jog puode neatsidurtų daugiau nei penkios daržovės.

„AJ Studija“ drabužiai, dizainerė Aušrinė Juknaitė
R. Valiulio nuotr.

Darbus virtuvėje jau seniai esam pasidalinę, tiksliau, aš padalinau. Bulves, morkas, svogūnus visada nuskuta Vladas, jei reikia ką nors tarkuoti, tai irgi daro jis. Na, o mano atsakomybėje yra pjaustymas, gaminimas ir mano sumanyta kulinarinė improvizacija, kaip pagaminti patiekalą, kad būtų skanu!

Būtų įdomu sužinoti Jūsų firminį vasaros receptą?

Nežinau, kiek šis receptas vasariškas, bet kadangi Lietuvoje vasarą neretai lyja, o tai mano mėgstamiausias oras, tai ši improvizacja labiau universali nei vasariška.

Proporcijas skaičiuoju priklausomai nuo puodo dydžio ir nuo to, kokių produktų ir kiek turiu. Pagal skonį galima keisti ir produktus, ir jų kiekį, pvz., aš labai mėgstu svogūnus, tad maiste jų būna visais pavidalais: ir keptų, ir virtų svieste, ir žalių svogūnų laiškų.

„AJ Studija“ drabužiai, dizainerė Aušrinė Juknaitė
Organizatorių nuotr.

TROŠKINYS „IMRPOVIZACIJA“

Ingridientai:

Paprika
Bulvės
Morkos
Kopūstai
Svogūnai

* Viską supjaustome ir sudedame į puodą. Užpilame šaltu vandeniu, kad daržovės būtų šiek tiek apsemtos. Dedame druskos pagal skonį, aš kartais jos nevartoju visai. Verdame daržoves apie 10 min., jas pamaišant, paskui verdame ant silpnos ugnies 15 min.

* Kol verda daržovės, keptuvėje gaminu vištieną su sezamais ar kitais prieskoniais, kartais vietoj vištienos ruošiu žuvį, kartais miško grybus – rekomenduoju išbandyti visas šias „Improvizacijas“.

* Į puodą su daržovėmis dedame mėgstamų prieskonių, aš dažnai gardinu čiobrelių šakelėm ir krapais ar svogūnų laiškais bei pipirais, dedame grietinės ir išmaišome. Supilame keptuvės turinį (vištiena, žuvis ar grybai) ir paverdame dar pora minučių.
Pats svarbiausias ingridientas mano „Imrovizacijose“ – MEILĖ, jos dėkite su kaupu!

„AJ Studija“ drabužiai, dizainerė Aušrinė Juknaitė
R. Valiulio nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis