5 maisto produktai, geriausiai padedantys kovoje su „bloguoju“ cholesteroliu

Blogasis cholesterolis (MTL cholesterolis) gali didinti širdies ir kraujagyslių ligų riziką bei turėti neigiamą įtaką bendrai savijautai. Laimei, tam tikri maisto produktai padeda jį sumažinti natūraliai. Štai penki, kuriuos verta įtraukti į kasdienį valgiaraštį.

1. Avižos ir pilno grūdo avižiniai dribsniai


Avižos – vienas geriausių skaidulų šaltinių. Jose gausu beta gliukano, kuris padeda mažinti MTL cholesterolio kiekį ir palaikyti normalią širdies veiklą. Rinkitės pilno grūdo dribsnius – jie ilgiau suteiks sotumo jausmą ir padės reguliuoti cukraus kiekį kraujyje.


2. Rudieji ryžiai


Pilno grūdo ryžiai – puikus pasirinkimas vietoje baltųjų. Jie turi daugiau skaidulų, mineralų ir B grupės vitaminų, kurie padeda palaikyti normalią lipidų pusiausvyrą kraujyje.


3. Avokadas


Avokadai – vieni vertingiausių riebalų šaltinių. Juose esantys mononesotieji riebalai mažina „blogojo“ ir didina „gerojo“ (DTL) cholesterolio kiekį. Be to, avokadai aprūpina organizmą antioksidantais bei skaidulomis.


4. Riebi žuvis


Lašiša, skumbrė ar silkė – tikra omega-3 riebalų rūgščių bomba. Šios medžiagos mažina trigliceridų kiekį, uždegiminius procesus organizme ir gerina širdies veiklą. Riebios žuvys turėtų būti valgomos bent du kartus per savaitę.


5. Riešutai ir sėklos


Migdolai, graikiniai riešutai, linų sėmenys ar čija – maži, bet galingi sąjungininkai kovoje su cholesteroliu. Jie aprūpina organizmą geraisiais riebalais, skaidulomis ir augaliniais steroliais, kurie padeda sumažinti MTL cholesterolį.


Įtraukdami šiuos maisto produktus į savo dietą, galite pagerinti cholesterolio lygį organizme ir sumažinti širdies ligų riziką. Tačiau svarbu prisiminti, kad svarbu laikytis sveikos ir subalansuotos dietos bei aktyvaus gyvenimo būdo, norint išlaikyti sveikatą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis