Žinia, kalbėdami apie kovą dėl sveikatos negalima apsiriboti vien rankų plovimu. Nereikėtų pamiršti ir kitų sveikatą stiprinančių priemonių – sveiko maisto, citrinos, imbiero, datulių, maisto papildų.
O be viso to dar įsipilkite į puodelį žaliosios ar baltosios arbatos. Žinoma, be cukraus. Kodėl tik žaliosios ar baltosios?
Kaip tvirtina 2018 m. tyrimus atlikę japonų mokslininkai, žalioji ir baltoji arbatos puikiai kovoja su gripu, peršalimu, nes turi savybę slopinti virusų dauginimąsi. Ir tai – flavonoidų katechinų dėka. Beje, dėl jų arbata įgauna ir antioksidacinių savybių. Ir dar efektyviai stiprina imunitetą.
Daugiausia naudingų flavonoidų turi baltoji arbata. Žaliojoje jų šiek tiek mažiau. O štai juodoji arbata bemaž neturi antivirusinių savybių – katechinai nyksta fermentacijos, reikalingos gaminant arbatą, metu.
Žinoma, juodoji arbata pasižymi kitomis savybėmis – lengvai stimuliuoja nervinę sistemą ir pastebimai sumažina oksidacinį stresą, kurį sukelia disbalansas tarp laisvųjų radikalų ir kūno antioksidantų. Tačiau ši arbata nuo gripo ar peršalimo nepadės.
Būkite sveiki!