Patarimai, kurie padės sulieknėti per 7 dienas

Laikytis šių metodų rekomenduoja ir ekspertai.

Mažiau valgyti, daugiau judėti. Regis, jei laikysimės šių taisyklių, kilogramai tirps savaime. Tačiau tai ne visiškai tiesa. Metai iš metų organizmas teršiasi, žarnynas silpsta, virškinimo sistemos darbas prastėja, o dėl to prastėja medžiagų apykaita, kaupiasi nereikalingi kilogramai.


Štai 7 dietologų patarimai, leidžiantys iš naujo „užsukti“ jūsų organizmą, sustiprinti dietos poveikį ir jau po savaitės džiaugtis apčiuopiamais rezultatais.


Reguliarus žarnyno masažas


Siekiant pagerinti kraujo apytaką ir pilvo organų veikimą patariama rytais nevalgius ir dar neatsikėlus iš lovos 5 minutes atlikti pilvo masažą. Laikrodžio rodyklių sukimosi kryptimi delnu sukite ratus su vos juntamais paspaudimais. Kvėpuokite lėtai, ritmingai.


Išsiaiškinkite, ko organizmas netoleruoja


Maistas organizmą gali veikti teigiamai, o gali ir neigiamai. Todėl reikėtų atlikti tyrimus ir nustatyti, kokių produktų jūsų organizmas netoleruoja: turinčių gliuteno, laktozės, fruktozės ar histamino. Produktai, kurių jūsų organizmas netoleruoja, gali sukelti virškinimo problemas, antsvorį, visceralinių riebalų (esančių ant organų) kiekio padidėjimą, sutrikdyti miegą ir lemti nuotaikų pokyčius.


Jau 100 metų žurnalas MOTERIS – Tavo įkvėpimo šaltinis. Kaip keitėsi žurnalų viršelių „veidas“, sužinokite ČIA.


Reguliuoti rūgštingumą


Jūsų organizmo sveikata, metabolizmo greitis ir jo kontrolė priklauso nuo rūgščių ir šarmų pusiausvyros. Išlaikyti normalų organizmo pH lygį leidžia teisingas rūgštinančių ir šarminančių produktų derinimas valgio metu. Todėl baltymų turinčius produktus verčiau vartoti su daržovėmis.


Poliklinikoje galima išsitirti organizmo rūgštingumą. Statistiškai dauguma žmonių turi padidėjusį rūgštingumą, ypač tie, kurie turi antsvorio. Jei rūgštingumas padidėjęs, reikėtų laikytis šarminės dietos – daugiau vartoti lapinių ir nekrakmolingų daržovių, geriau žalios ir baltos spalvų. Daržoves tinka ruošti garuose ar virti sriubas. Taip pat sumažinti baltymingo, saldaus maisto, kruopų vartojimą.


Negerti vandens iki ir po valgio


Rekomenduojama iki valgio negerti 30 minučių. Ir po valgio pirmą stiklinę vandens išgerti praėjus 40 minučių. Šitokiu būdu nepažeidžiamas virškinimo organų rūgštingumas ir leidžiama dirbti fermentams, skaidantiems baltymus, riebalus ir angliavandenius.


Kruopščiai kramtyti maistą


Virškinimo procesas prasideda ne skrandyje, kaip įprasta manyti, o burnoje. Ten maistas smulkinamas ir drėkinamas seilėmis, kuriose yra fermentų ir bakterijų. Lėtas valgymas ir kruopštus 30-40 kartų maisto sukramtymas „užsuka“ teisingus fermentacijos procesus, leidžia greičiau pajusti sotumą ir mažina suvartojamo maisto kiekį.


Ko nevalgyti vakare


Jei vakare vartosite pieno produktus (varškę, kefyrą), kuriuose yra laktozės, gali padėti insulino kiekis, kuris stiprina riebalų kaupimą, ypač pilvo srityje.


Vakare nevalgykite ir saldžių produktų. Jie taip pat stimuliuoja insulino gamybą, o tai tikrai neužtikrina svorio mažėjimo. Čia rekomenduojama išbandyti protarpinį badavimą, kai du kartus per savaitę atsisakoma vieno valgymo, tarkime, vakarienės.


Vietoj užkandžiavimo


Geriau rinktis matės arbatą. Tai galingas natūralus antioksidantas. Arbata padeda sumažinti kūno svorį, nes pagreitina metabolizmą ir riebalų deginimą. Taip pat ji normalizuoja cholesterolio kiekį, sumažina „blogųjų“ lipidų kiekį kraujyje ir pagerina kraujagyslių būklę. Ši arbata tonizuoja organizmą ne prasčiau nei kava, be to, organizmą ji ne rūgština, o šarmina.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis