5 produktai, kurių jokių būdu negalima padauginti

Šių produktų, kad ir kokie jie būtų naudingi organizmui, dažnai valgyti negalima.

Sveiko gyvenimo būdo sekėjai dažnai desertą iškeičia į mėsos ar žuvies patiekalą, manydami, kad jų pasirinkimas yra teisingas. Tačiau nedaug kas žino, kad didelis kiekis sveiku laikomo tam tikro maisto gali būti kur kas blogiau už tą atsisakytą desertą. Tad kokių produktų negalima dažnai valgyti?


Rūkyta lašiša



Shutterstock nuotr.



Gera žinia šios žuvies mėgėjams – žalios lašišos galima valgyti tiek, kiek jos norisi. O štai rūkytos nereikėtų padauginti. Problema ta, kad rūkytoje lašišoje yra policiklinių aromatinių angliavandenių – stipraus kancerogeno, kuris gali tapti vėžio sukėlėju.


Fermentuotas arbatos gėrimas



Shutterstock nuotr.



Jokia paslaptis, kad fermentuotas arbatos gėrimas (dar žinomas kaip kombučia) yra labai naudingas organizmui, mat jame – itin didelis probiotikų kiekis. Vis tik nereikėtų užmiršti, kad šiame gėrime daug ir gliukurono rūgšties, kurio perteklius sukelia stiprų rėmenį.


Tunas



Shutterstock nuotr.



Tai puikus geležies, cinko ir magnio šaltinis, be to, turtingas baltymais. Tačiau šioje žuvyje nemaža ir gyvsidabrio koncentracija, todėl jos neverta valgyti pernelyg dažnai. Gyvsidabrio perteklius organizme sukelia regėjimo problemas, silpnina raumenis.


Kokosų aliejus



Shutterstock nuotr.



Šis aliejus turi daug itin daug naudingų savybių ir jį galima labai plačiai naudoti, vis tik maistui reikėtų naudoti su saiku. Mat kokosų aliejus – sotieji riebalai, kuriuose yra trigliceridų, galinčių sumažinti bendrojo cholesterolio lygį. O tai gali sukelti įvairius psichofiziologinius pokyčius, pavojingus žmogaus sveikatai, tame tarpe – kai kurių hormonų trūkumą, avitaminozę.


Ant grilio kepta mėsa



Shutterstock nuotr.



Daug baltymų, itin mažas kalorijų kiekis. Tai – ant grilio keptos mėsos pliusai. Tačiau dažnai valgant taip paruoštą mėsą galima pakenkti organizmui. Mat ruošiant mėsos produktus aukštoje temperatūroje juose susidaro heterocikliniai aminai (HCA). Tai kancerogenai. Aukštoje temperatūroje susidaro didžiulis kiekis pavojingų junginių, kurie gali tapti onkologinių ligų sukėlėjais. Kepant orkaitėje susidaro kur kas mažiau heterociklinių aminų, na o mėsos troškinimas, virimas – praktiškai saugus būdas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis