Vakarienė, po kurios tikrai nesinorės miego...

Meilės vakarienės valgiaraštį sudaryti nesudėtinga - aistras kaitinančių produktų pasirinkimas tikrai didelis. Juk ne visi mėgstame šampaną ir šaldytas braškes...

Legendinė reputacija
Kai kurie maisto produktai turi natūralių savybių sustiprinti aistrą. Daugybė tautų savo epuose yra aprašę jų stebuklingas galias. Graikai prieš meilės naktį valgė alyvuoges ir daigintus miežius, korėjiečiai mėgavosi nuodingų gyvačių mėsa, japonai - midijomis, egiptiečiai vertino česnaką, actekai - avokadus, kinai garbino ženšenį, migdolus, indai - patiekalus iš ryžių, žvirblių kiaušinius, troškintus svogūnus ir medų. Prancūzai manė, kad aistrą įkaitina artišokai ir salierai, o arabų šeichai prieš meilės nakties maratoną valgė kiaušinienę. Julijus Cezaris mėgo sraiges, Napoleonas Bonapartas - austres, o Kazanova vertino ikrus ir šokoladą... Ne veltui JAV Maisto ir vaistų tarnyba (FDA) pareiškė, kad afrodiziakai - tai žmonijos istorijos ir tradicijų dalis, o ne medicinos reiškinys.

Kur slypi kai kurių maisto produktų paslaptis, suteikianti jiems galių sužadinti jausmingumą, sustiprinti aistrą ir suteikti polėkį nepamirštamai meilės nakčiai? Štai ji: vienuose aistrą kaitinančiuose produktuose yra medžiagų, skatinančių organizmą gaminti hormonus, kiti gerina kraujotaką lytiniuose organuose, didina jų jautrumą, treti pasirūpina endorfinų gamyba, o šie įžiebia erotines fantazijas ir svaigius jausmus. Be to, afrodiziakais paprastai laikomi produktai, kuriuose gausu vitaminų ir mineralų, suteikiančių energijos.

Lėkštėje - tik afrodiziakai
Kai dengiate stalą meilės vakarienei (pusryčiams, naktipiečiams...), eksperimentuokite - aistras kaitina ne tik afrodiziakai, bet ir jausmingas įkvėpimas. Juk mūsų smegenyse yra ne mažiau erogeninių zonų nei kūne...

* Salierų, jūros kopūstų ir moliūgų sėklų salotos, pagardintos alyvuogių aliejumi.
Jūros kopūstai didina lytinių hormonų aktyvumą, moliūgų sėklose gausu cinko, kuris būtinas testosteronui gamintis, o alyvuogių aliejuje - vitamino E, nuvejančio šalin nuovargį.

* Jūrų gėrybės. Paprasčiausias būdas jomis mėgautis - užsisakyti vakarienę į namus ispanų ar japonų restorane.
Jose gausu ne tik cinko, bet ir fosforo, kuris reikalingas stipriai nervų sistemai, taip pat geležies, kad ilgam užtektų energijos.

* Omletas su grybais ir svogūnais. Toks kasdienis, bet konservatyviam skoniui labai tinkamas patiekalas.
Grybuose daug cinko, kiaušiniuose - baltymų, suteikiančių ištvermės, o svogūnų reputacija apkritai pribloškianti: tiek rytiečių, tiek vakariečių meilės ritualuose nė vienas maisto produktas nenaudojamas taip dažnai kaip ši daržovė, mat ji aktyvina testosterono ir spermos gamybą. Nieko keisto, kad vienuolynuose buvo draudžiama gaminti patiekalus su svogūnais...

* Šokoladinis fondiu su mangais, bananais, melionais. Supjaustykite vaisius gabaliukais ir mirkykite ištirpintame šokolade.
Šokoladas veikia stimuliuojamai, padeda atgauti jėgas. Remiantis ajurveda, bananai, melionai ir mangai žadina seksualinį apetitą.

* Marcipanai. Galite pačios jų pasigaminti. Migdolų žieveles nulupkite, juos sumalkite, įdėkite medaus, įpilkite šiek tiek vandens, kad tešlą būtų galima minkyti, paspalvinkite ją kakava ir lipdykite figūrėles (gal erotiškas?).
Migdoluose gausu vitamino E, kuris laikomas svarbiausiu seksualumo vitaminu. Medus stiprina lytinį potraukį ir suteikia galios jį realizuoti.

* Arbata su ženšeniu ir medumi.
Ženšenis palaiko tinkamą hormonų pusiausvyrą ir gerina lytinių organų kraujotaką.

* Prieskoniai. Kardamonas, imbieras, muskatai, anyžiai, aitriosios paprikos, cinamonas.
Stiprina lytinį potraukį, gerina kraujotaką. O jų aromatas dar labiau nei skonis kaitina aistrą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis