Mityba pagal Zodiaką - JAM

Artėja mylimojo gimtadienis, pažinties sukaktuvės, o gal tiesiog norite jį pavaišinti išskirtine vakariene, tačiau nežinote, kokius patiekalus jis mėgsta, ko jam paruošti. Astrologai ir šiuo klausimu turi savo nuomonę. Perskaitykite ir sužinokite, koks zodiako ženklas kokį maistas mėgsta.

Avinui paprastai patinka mėsos patiekalai – jautienos ar vištienos. Riebi kiauliena jam nekelia apetito. Garnyrui galite patiekti salotų iš paprasto kopūsto, agurkų, kiniško kopūsto, morkų, pupelių. Puikiai tiks raudonas sausas vynas, tačiau svarbu nepadauginti – šio ženklo atstovai yra dažnai emociškai nestabilūs ir gali prarasti saiko jausmą.

Jautis mėgsta ir mėsą, ir žuvį, ir jūros produktus – tad turite iš ko rinkti. Svarbiausia – išsirinkti ne itin sudėtingus receptus, o dar geriau paruošti kažką, kas visada jums pavyksta. Mat jaučiai pasižymi išlavintais skonio receptoriais, tad nenusisekusio patiekalo jie nevalgys. Be to, jautis linkę į apkūnumą, tad rūpindamasi jo figūra, rinkitės liesesnius produktus. Garnyrui patiekite cukinijos, moliūgo, o desertui - braškių ar persikų.

Dvynių silpnoji vieta – nervų sistema, tad pasirūpinkite, kad patiekaluose netrūktų B vitaminų ir folatų (juodos duonos, grūdų, žalių daržovių). Dvyniams labai patinka patiekalai iš paukštienos. Jie vertina ir jūros žuvį. Jų skoniui tinka salotos iš šviežių vaisių, taip pat patiekalai iš pupelių. Iš alkoholinių tinka saldesni gėrimai, dvynį pradžiugintų ir šokoladiniai eklerai.

Vėžiai mėgsta pavalgyti, tačiau jų skrandis niekada nebuvo stiprioji vieta. Tad vėžiams tikrai tiks lengvesnis maistas – garuose gaminti patiekalai iš neriebios mėsos, įvairūs vaisiai, jų salotos. Be to, šio ženklo atstovai mėgsta pieniškus produktus, retai atsisako sūrio, varškės, skanios duonos.

Liūtai mėgsta daug pavalgyti ir daug išgerti, tačiau dažniausiai jaučia saiką ir antsvoris jų nekamuoja. Be to, jie yra išrankūs. Norint nudžiuginti liūtą, viskas turi būti skanu, gražiai estetiškai patiekta. Bus nuostabu, jei ką nors paruošite pagal laiko patikrintą receptą. Mėsa – bemaž būtina liūto maisto raciono dalis, tarp liūtų retai sutiksi vegetarą. Liūtams taip pat nepatinka pomidorai, ryžiai.

Jei ruošiate vakarienę Mergelei, ilgai virtuvėje triūsti nereikės. Šio ženklo atstovai mėgsta paprastus, tačiau skanius patiekalus. Apsiribokite jau išbandytais receptais, nes siurprizų (kulinarinių – taip pat) mergelės nemėgsta. Puiku, jei ant stalo padėsite kelių rūšių sūrio, riešutų, taip pat – žalėsių. Mergelės turi problemų dėl žarnyno, tad kuo maistas bus lengvesnis, tuo bus geriaus jums abiem.

Ruošiate vakarienę svarstyklėms? Šio ženklo atstovams būtini vaisiai ir daržovės, dažnai garnyras yra svarbesnis nei pagrindinis patiekalas. Svarstyklės labiau mėgsta liesą mėsą, naminę paukštieną. Kartais, bet tik kartais, jie valgo jūros gėrybių patiekalų, tačiau tik neįmantriai paruoštų. Svarstyklėms labai patinka šviežios uogos. Jei nepavyko tokių rasti, pasiūlykite citrusinių vaisių – juos svarstyklės taip pat mėgsta. Ruošdama vakarienę svarstyklėms venkite aštrių, riebių, keptų patiekalų – dažnai svarstyklės turi bėdų su inkstais, tad pasaugokime juos.

Gimę šaltuoju metų laiku skorpionai yra tipiški mėsos, ypač pagardintos įvairiais prieskoniais, mėgėjai. Vis dėlto skorpionams rekomenduojama vengti riebaus ir sunkiai virškinamo maisto, tačiau itin ypatingu atveju jie gali išbandyti kažkokį išskirtinį patiekalą. Skorpionai bus sužavėti patiekalu iš briedienos ar šernienos. O garnyrą paruoškite iš pomidorų, šparagų, grybų.

Šauliai - Lotynų Amerikos virtuvės mėgėjai. Kadangi šio ženklo atstovai nėra pernelyg išrankūs maistui, tikrai nesupyks dėl nedidelio nukrypimo nuo jiems įprastų receptų. Tiktų pagaminti ką nors iš kukurūzų – juos šauliai itin mėgsta, tačiau kažkodėl retai valgo. Vis dėlto turite atminti, kad stiprūs alkoholiniai gėrimai šauliams nerekomenduotini. Beje, tai vienitelis zodiako ženklas, kuriam tinka bet kokie patiekalai.

Ožiaragiai maistui pretenzijų didelių nekelia, taigi gaminti jiems – vienas malonumas: galima kurti ir improvizuoti, nesibaiminant, jog neįtiksite. Jei tik patiekalo nesudeginsite, jis bus suvalgytas su apetitu. Be to, ožiaragiai vertina įvairovę, todėl nevertėtų apsiriboti vienu patiekalu, net jei jis – virtuvės meistro viršūnė. Ožiaragiams patinka jūros gėrybės (suši), jie nepeikia ėrienos, tačiau ne itin mėgsta kiaulieną. Kadangi dažnai ožiaragiams stinga baltymų, pasistenkite, kad maisto racione būtų žuvies, kiaušinių.

Vandeniai pasižymi išskirtiniu originalumu, virtuvėje – taip pat. Tad jei norite jam padaryti malonų siurprizą, parinkite neprastą receptą, nebijokite vienoje lėkštėje sumaišyti, regis, nesuderinamus produktus. Taip pat stebėkite, kad produktai būtų šviežūs – vandenių skrandis itin jautrus. Pamėginkite paruošti ką nors iš jūros dumblių ir egzotiškų jūros produktų, o desertui pasiūlykite granatų. Beje, vandeniai dažnai turi bėdų dėl kraujagyslių, o jas stiprina jūros kopūstai, gėrybės.

Žuvys daug geria – tiesiogine to žodžio prasme. Todėl ruošdama šventinę vakarienę nepamirškite gėrimų: sulčių, mineralinio vandens, šaltos arbatos. Žuvims patinka patiekalai su špinatais, cukinijomis, morkomis. Taip pat mėgsta agurkus, pomidorus, pupeles. Retas šio ženklo atstovas mėgsta sudėtingus mėsos patiekalus, užtat eksperimentai su jūros produktais paprastai jiems tinka. Žuvys turi bėdų dėl endokrininės sistemos, tad jiems vertingi jodo turintys produktai – jūros gėrybės.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis