Vakarienė lieknėjantiems - tik 599 kcal

Ką daryti, kad vakarienė nepakenktų mūsų figūrai? Ogi rinktis naudingus, skanius ir nekaloringus patiekalus.

Statistinio įmonės darbuotojo pagrindinis ir įvairiausias maistas laukia tik per vakarienę. Rytais mes keliamės labai anksti ir skubame į darbą, per pietus ko nors užkandame visuomeninio maitinimo įstaigoje, ir tik vakare galime pasigaminti tai, ko norime.

Kiekviename mūsų pasiūlytame recepte yra vidutiniškai 599 kcal, 25% riebalų (21 gramas), 51% angliavandenių (79,6 g.) 24% baltymų (37,4 g.) 12,4 gr. ląstelienos, 243 mg kalcio, 225 mkg folio rūgšties, 8 mg geležies.

Vakarienės receptai sudaryti dažniausiai iš keleto patiekalų ir skirtingų atskirų produktų, nes įvairovė – pagrindinis bet kokios maitinimosi sistemos, kurios tikslas ne tik atsikratyti papildomo svorio, bet ir išsaugoti gautą rezultatą, veiksnys.

Žuvis su daržovėmis ir ryžiais
90 g lašišos (arba bet kurios kitos raudonos žuvies), troškintos citrinų sultyse su šviežiomis petražolėmis,
100 g troškintų daržovių masės iš ankštinių pupelių arba šparagų su morkomis ir svogūnais,
40g virtų ryžių.

Špinatų salotos
200g špinatų,
50g konservuotų arba šviežių mandarinų arba apelsinų,
1 maža raudonojo svogūno galvutė,
2 arbatiniai šaukšteliai mažo kaloringumo salotų užtaiso.
Šias salotas galima pasigaminti ir tradiciškai: su agurkais ir pomidorais.

Vištienos krūtinėlė su daržovėmis
120 g pakeptos vištienos krūtinėles (mėsą pavoliokite išplaktame kiaušinio baltyme, kepkite 20 minučių 180ºС temperatūroje);
100 g garintų brokolių,
1 vidutinio dydžio bulvė, pakepta su 1 arbat. šaukšt. aliejaus, 2 arbat. šaukšt. neriebios grietinės, ant viršaus pabarstykite šviežiais svogūnų laiškais.
1 keptas obuolys (pašalinkite obuolio sėklides, į obuolio vidų įdėkite 2 arbat. šaukšt. medaus, 1 arbat. šaukšt. graikiškų riešutų ir 1 arbat. šaukšt. razinų). Kepkite 45 minutes 180ºС temperatūroje.

Vištiena meksikietiškai su daržovėmis
100 g vištienos krūtinėles file pagaminkite ant grilio (arba orkaitėje, įjungę grilio rėžimą). Mėsą iš anksto pamirkykite tokiame užtaise: 2 arbat. šaukšt. sojų padažo ir 1 arbat. šaukšt. alyvuogių aliejaus,
40 g salotų lapų,
30 g salsos padažo,
50 g rudųjų ryžių,
100 morkų, troškintų apelsinų sultyse (1 arbat. šaukšt.), su šviežiu imbieru (1 arbat. šaukšt.),
Druskos ir pipirų dėkite pagal skonį.

Ragu iš tofu sūrio
120 g tofu sūrio ir 1 morką troškinti alyvuogių aliejuje (1 arbat. šaukšt.), dar reikės 30 g svogūnų, 30 g petražolių, 40 stambių gabaliukų šampinjonų, puselės raudonos aitrios paprikos, 1 arbat. šaukšt. sojų padažo, šiek tiek česnako ir acto.
100 g virtų rudųjų ryžių.

Vaisių salotos
1 kivis,
pusė apelsino,
1 arbat. šaukšt. romo ekstrakto,
2 arbat. šaukšt. kokoso riešuto minkštimo.

Mėsa su bulvėmis
90 g ant grilio keptos mėsos,
1 vidutinė bulvė, užkepta su 1 arbat. šaukšt. sviesto,
100 g morkų ir žaliųjų žirnelių masės.

„Cezario“ salotos
200 g salotų lapų, krapai, petražolės, svogūnas, agurkas, viskas užtaisyta 1 arbat. šaukšt. alyvuogių aliejumi.

Jūros lydeka ant grilio su daržovėmis
120 g jūros lydekos (arba bet kokios panašios baltos žuvies), paruoštos ant grilio,
100 g ankštinių pupelių, troškintų vištienos sultinyje su maltais migdolais (1 arbat. šaukšt.)
50 g virtų rudųjų ryžių,
200 g daržovių salotų, paruoštų iš žalumynų, agurkų, pomidorų, paprikos.

Daugiau patarimų: www.manodieta.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis