Kaip sulieknėti valgant obuolius

5 priežastys, kodėl obuoliai naudingi mūsų organizmui.

Štai keletas priežasčių, kodėl verta valgyti obuolius.

1. Gerina virškinimą, stiprina sveikatą, nekaloringa

Obuoliuose yra skaidulų (4 g vidutiniame obuolyje), nedaug kalorijų (vidutiniškai 95 kcal viename obuolyje), todėl tai yra puikus užkandis, norinčioms sulieknėti. Be to, juose gausu imunitetą stiprinančio vitamino C.

2. Padeda numesti svorio

Obuoliais, tiek džiovintais, tiek žaliais ir kitaip paruooštais galima valgyti metant svorį. Juose nedaug kalorijų, o tuo pačiu ir malšinamas alkis.

Atlikto tyrimo metu eksperimento dalyvei buvo liepta ištisus metus kartą per dieną suvalgyti po puodelį džiovintų obuolių. Po metų moteris buvo netekusi šiek tiek kūno svorio ir sumažino cholesterolio kiekį kraujyje, tuo pačiu sumažėjo rizika susirgti širdies ligomis.

Floridos valstijos universiteto tyrėjai teigia, kad obuoliuose esantys antioksidantai ir pektinai (skaidulų rūšis) ir yra šių gerų darbų kaltininkai. Manoma, kad žali obuoliai dar labiau pasitarnauja organizmui.

3. Gerina širdies veiklą

Floridos valstijos universiteto atlikti tyrimai ne vieninteliai įrodė, kad norint turėti sveiką širdį reikėtų valgyti obuolius. Praėjusiais metais, Ajovos moterų sveikatos studijos paskelbė, kad daugiau nei 34 000 moterų buvo tiriamos beveik 20 metų, šiuose tyrimuose obuoliai buvo susieti su mažesne koronarinės širdies ligos ir kardiovaskulinių ligų rizika.

O suomių mokslininkai, studijuodami mitybos duomenis, surinko daugiau nei 28 metus tirtų moterų ir vyrų duomenis ir išsiaiškino, kad tie, kurie mėgo valgyti obuolius rečiau, patirdavo širdies smūgį. Obuoliai turi dėka antioksidantų junginių, padedančių išvengti padidėjusio cholesterolio lygio kraujyje ir susidoroti su uždegimais. Be to, tirpiosios skaidulos taip pat pasitarnauja siekiant išvengti padidėjusio cholesterolio.

4. Apsaugo nuo metabolinio sindromo

Obuolius valgantys žmonės obuolius mažiau linkę į metabolinį sindromą, kuris siejamas su daugeliu ligų, ypač padidėjusia širdies ligų rizika ir diabetu, tvirtina mokslininkė Džoisė Handlei (angl. Joyce Hendley), kuri analizavo Nacionalinių sveikatos ir mitybos tyrimų duomenis. Nustatyta, kad obuolius valgę žmonės 27 procentais mažiau turėjo metabolinio sindromo sutrikimų. Jų organizme taip pat aptikta mažiau reaktyvaus baltymo, rodančio uždegimus organizme. Šio baltymo kiekio padidėjimas siejamas su širdies ligomis ir diabetu.

5. Gerina ištvermę

Suvalgę obuolį prieš treniruotę padidinsite ištvermę. Obuoliai perneša antioksidantą, vadinamą kvercetinu, kuris padeda plaučius geriau aprūpinti deguonimi. Studijos parodė, kad kvercetinas, vartojamas maisto papildo forma, padeda žmonėms nuvažiuoti ilgesnes distancijas dviračiu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis