4 būdai išvengti prasto burnos kvapo

Žinote kas labiausiai gadina pasimatymą? Blogas burnos kvapas. Mėginant sužavėti kitoje stalo pusėje sėdinčią savo simpatiją, mažiausiai ko reikia, tai iš burnos sklindančio nosį laužiančio aromato.

Blogiausia yra tai, kad daugelis žmonių net nesuvokia savo problemos. Remiantis interneto svetainės gaivuskvapas.lt naujausiu tyrimu, devyni iš dešimties žmonių nuo 16 iki 40 metų mano, kad blogas burnos kvapas yra blogiausia socialinio bendravimo klaida. Laimei, yra daugybė būdų kovoti su juo – juk niekas nenori bučiuotis jei iš burnos sklinda blogas kvapas.

1. Prieš rengdamiesi į pasimatymą išsivalykite dantis. Tai labai naudinga norint užtikrinti, kad burnoje neliktų jokių maisto likučių.

Nepamirškite nušveisti ir liežuvio, ypač jo galinės dalies, kur kaupiasi didžioji dauguma blogą kvapą sukeliančių bakterijų. Išsivalyti dantis nusnaudus taip pat labai svarbu. Kartais tenka grįžti iš darbo vos pavelkant kojas, todėl norint „pasikrauti baterijas“ norisi numigti. Tačiau pabudę ir ruošdamiesi į pasimatymą nepamirškite išsivalyti dantų, nes miegant seilių liaukos beveik visiškai užsiveria. Yra tekę susidurti su rytiniu burnos kvapu? Jis atsiranda todėl, kad nelieka seilių, kurios nuplautų blogą burnos kvapą sukeliančias anaerobines bakterijas.

2. Visuomet su savimi turėkite kramtomosios gumos. Tai paprasčiausias būdas greitai atsikratyti blogo burnos kvapo. Gumos kramtymas turi du pranašumus: jis ne tik laikinai užmaskuoja nepageidaujamus kvapus, bet ir stimuliuoja seilių gamybą, o seilės neutralizuoja blogą burnos kvapą sukeliančias bakterijas. Odontologai tuos mikrobus vadina lakiaisiais sieros junginiais. Žinote tą supuvusių kiaušinių (vandenilio sulfido) ir tvarto (metiltiolio) aromatą? Tai lakieji sieros junginiai. Remiantis Brazilijos Rio Grande do Sol Universiteto Konservatyviosios odontologijos fakulteto Dr. Cassiano Rösing atliktu tyrimu, kramtomoji guma gali laikinai sumažinti lakiųjų sieros junginių gamybą daugiau nei 70 procentų.

3. Venkite česnako, svogūnų ir didelių alkoholio kiekių. Kadangi česnako ir svogūnų eteriniai aliejai nuo suvartojimo lieka jūsų burnoje dar porą dienų, šie maisto produktai ypač gerai žinomi halitozės sukėlėjai. Tarp kitko, toms maisto medžiagoms patekus į kraują, jų kvapai nunešami į plaučius ir vėl išskiriami. Tai reiškia kad jūs tiesiogine to žodžio prasme kvėpuojate stipriu ir lengvai atpažįstamu česnakų ir svogūnų aromatu. O alkoholis burną džiovina, todėl išryškėja anaerobinių bakterijų padariniai. Siurbčiodami alų ar kokteilį neskubėkite.

4. Gerkite daug vandens. Pabaigus valgyti ir juokdamiesi iš savo simpatijos juokų, nepamirškite praskalauti burnos vandeniu. Jis nuplaus maisto likučius ir pagerins seilių tėkmę, kuri taip pat apsaugos jus nuo blogo burnos kvapo.

Kaip atpažinti blogą burnos kvapą?
Populiariausias būdas pasitikrinti burnos kvapą tai pakvėpuoti sau į delną. Tačiau, iš tiesų tai tėra puikus būdas pauostyti savo ranką. Jei tikrai norite įvertinti savo burnos kvapą skalėje nuo „eikš arčiau“ iki „noriu dingti kuo toliau“, palaižykite savo riešą, leiskite seilėms išdžiūti ir tada pauostykite. Jei jis dvokia, reikėtų susirūpinti, jeigu nemalonaus kvapo nėra – viskas gerai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis