Šokolade mirkyti morengai

Išskirtinis desertas.

40 mažų morengų reikės:

3 kiaušinių baltymų
180 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
30 g „Dansukker“ cukraus miltelių

Su konjaku:

1 šaukšto konjako
100 g baltojo šokolado
100 g pistacijų

Su mėtomis:

1 šaukštas mėtų sirupo
100 g juodojo šokolado
50 g lazdyno riešutų

Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 125 °C.

2. Nerūdijančiojo plieno prikaistuvyje sumaišykite kiaušinių baltymus ir cukrų. Prikaistuvį įstatykite į verdančio vandens vonelę. Maišykite, kol cukrus ištirps (nenaudokite elektrinio plaktuvo).

3. Išimkite prikaistuvį iš vandens vonelės ir plakite mišinį elektriniu plaktuvu, nustatę didelį greitį, kol mišinys atvės. Plakdami berkite cukraus miltelius.

4. Padalykite mišinį į dvi dalis. Vieną dalį pagardinkite konjaku, kitą – mėtų sirupu.

5. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos suformuokite nedidelius pyragaičius. Kepkite orkaitėje 2–3 val. arba kol morengai taps sausi.

6. Morengus su konjaku pamirkykite lydytame baltajame šokolade ir apvoliokite smulkintose pistacijose. Morengus su mėtomis pamirkykite lydytame juodajame šokolade ir apvoliokite skrudintuose smulkintuose lazdyno riešutuose.

7. Laikykite orui nelaidžioje taroje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis