Apie 40 gabaliukų reikės:
100 g sviesto
150 ml grietinėlės
110 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
150 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
125 g juodojo šokolado
1 žiupsnelio druskos
100 g sveikų lazdynų riešutų
Kaip gaminti
1. Prikaistuvyje išlydykite sviestą ir grietinėlę. Berkite cukrų ir pilkite sirupą. Mišinį užvirkite.
2. Suberkite smulkintą šokoladą ir druską.
3. Mišinį užvirkite, retkarčiais pamaišydami, kol temperatūra pasieks 125 °C. Temperatūrą lengviausia pamatuoti virtuviniu termometru. Jei neturite termometro, temperatūrą įvertinkite truputį mišinio įlašinę į stiklinę šalto vandens. Jei susiformuoja apvalus vidutinio minkštumo rutuliukas, mišinys paruoštas. Mišiniui pasiekti reikiamą temperatūrą prireiks 30–40 min.
4. Maišydami suberkite lazdynų riešutus, tada mišinį supilkite į stačiakampę skardą (30 x 10 cm), išklotą kepimo popieriumi arba išteptą riebalais. Leiskite ataušti.
5. Supjaustykite kvadratiniais gabaliukais ir patiekite.
Užsakymo nr.: PT_72981140