Inga Grubliauskienė: metų pabaigoje mūsų šeimos laukia išskirtinė šventė! ŽUVIES TORTO RECEPTAS

Gruodžio mėnuo Klaipėdos miesto mero Vytauto Grubliausko ir jo žmonos Ingos šeimai itin įtemptas ir darbingas laikotarpis – po visų dienos darbų tenka dalyvauti ir įvairiuose šventiniuose miesto renginiuose bei minėjimuose.

Į šventinius koncertų pasirodymus Grubliauskus pakviečia ir visi keturi vaikai. “Muzika – didžioji mano pamatinė gyvenimo vertybė,” – ne kartą sakė Vytautas Grubliauskas. Tad natūralu, kad jų šeimoje visi muzikuoja.

Šventinius koncertus bei pasirodymus dažnai šeima surengia ir namuose. “Mūsų namuose visada skamba džiazo improvizacijos. Be muzikos, tikiausiai, jau net nemokėtume gyventi,” - šypsosi Inga.

Oleg Kuchorenko nuotr.

Svarbiausia – paragauti dvylika patiekalų

Visiška ramybė jų namuose įsivyrauja tik kūčių vakarą, kai uždarius namų duris, pamirštamas miesto šurmulys ir visi rūpesčiai. Tuomet, skambant Kalėdinėms giesmėms, visa šeima pasineria į šventinio stalo ruošimą.

“Kūčių vakarą visi kartu ruošiame dvylika patiekalų. Labai svarbu, kad patiekalų būtų dvylika ir būtinai visi jų paragautume. Šios tradicijos visada laikomės. Kitas labai svarbus momentas – dėkingumas. Dėkojame vieni kitiems ir mus saugantiems Angelams už praėjusių metų sėkmes ir nesėkmes, už suteiktas galimybes ir išmoktas gyvenimo pamokas,” – šeimos tradicijomis dalinosi keturių vaikų mama.

Oleg Kuchorenko nuotr.

Kalėdų laukia lyg stebuklo

Kad ir koks sunkus ir įtemptas jiems būna gruodis, Kalėdų visa Grubliauksų šeima laukia lyg stebuklo. Ir namus puošti bei šventėms ruoštis pradeda anksti.

“Jau nuo Advento pradžios ant sienos pakabiname ryškiaspalves, žaismingas kojines, ir laukiame, kol mažieji elfai į jas paslėps mažų staigmenėlių. Kalėdų rytą po eglute visada randame dovanėlių, tačiau jos dažniausiai būna šmaikščios. Esame linksma šeima ir Kalėdų senis tai žino, todėl ir dovanas mums dovanoja su linksmais palinkėjimais. Labai smagu gauti, o dar smagiau dovanoti. Tad kiekvienais metais su visa šeima prisidedame prie įvairių gerumo akcijų, mokome vaikus dalintis – jau tradicija tapo savo kūčių stalo vaišėmis pasidalinti su nakvynės namų gyventojais,”- pasakojo Inga.

Oleg Kuchorenko nuotr.

Susituokė per Naujuosius metus

Prieš trylika metų Naujųjų metų išvakarėse Inga ir Vytautas susituokė, tad Naujieji metai jų šeimai – dviguba šventė.

Oleg Kuchorenko nuotr.

“Naujuosius metus visada sutinkame visa šeima. Kartais susibėgame su draugų šeimomis, stengiamės, kad visiems būtų jauku ir smagu. Dažniausiai prigalvojame įvairių linksmų žaidimų vaikams, o suagusiems įteikiame metų nominacijas už nuveiktus reikšmingus darbus. Tikriausiai, kaip ir visi, kasmet pasižadame kitais metais būti geresniais. Reikia, nugyventi ilgą gyvenimą, kad suprastum, koks jis trumpas. Tad labai vertiname ne Kalėdines dovanas, o buvimą kartu su šeima ir draugais. Mūsų ir vestuvių ceremonija buvo kukli. Bet santuoka dėl to tikrai nenukentėjo. Vytautas – žmogus, su kuriuo kiekvieną dieną išgyvenu pavasarį,” - šypsosi laiminga moteris.

Oleg Kuchorenko nuotr.

Šiemet vestuvių metinių proga Inga ir Vytautas pasidovaniojo romanišką fotosesiją.

“Svarbiausia – kartu praleistas laikas ir gražios akimirkos, kurios buvo užfiksuotos ir amžinai liks širdyje ir atmintyje,”- neseniai atlikta profesionalia fotosesija džiaugėsi laiminga pora.

Asmeninio albumo nuotr.

Paklausta, koks šeimos firminis Kalėdų patiekalas, Inga pasidalina itin šeimos mėgstamu "Rapalytės tuno torto" receptu.

Rapalytės tuno tortas

2 kepalai baltos sumuštinių duonos (raikytos);

2 dėžutės nesmulkinto tuno (geriau aliejuje);

4–5 kiaušiniai;

1 raudona paprika;
1 žalias agurkas;
1 indelis konservuotų žirnelių arba kukurūzų;

Vienas vidutinio dydžio poras;
300 g majonezo (jei majonezas riebus, galima maišyti su grietine);

žiupsnelis druskos.

Gaminimas:

* Torto pagrindo plotas priklauso nuo to, kokio dydžio tortą planuojame gaminti. Vidutiniškai paragauti užtenka 6–8 asmenims.

* Nuo sumuštinių duonos riekių nupjaustome pluteles. Lėkštėje išdeliojame iš duonos riekių pirmą sluoksnį.

* Pertepimas: nuvarviname tuną, supjaustome arba sutarkuojame 2 kiaušinius, smulkiai supjaustome porą, viską sumaišome su majonezu, įdedame druskos.

* Ant išdėlioto duonos pagrindo tepame šį mišinį, paskui sluoksniuojame tuo pačiu principu – duona, pertepimas. Viršus turi būti iš duonos. Tepame 3 arba 4 duonos sluoksnius, ne daugiau.

* Visą tortą aptepame majonezu ir padedame šaltai. Jis turi pastovėti mažiausiai 6 val. O dar geriau 12 val.

* Puošimas: tortą puošiame smulkia burokine tarka sutarkuotais kiaušinio baltymais ir tryniais (tarkuojame atskirai, kad gautume baltus ir geltonus pabarstukus), paprika, agurku. Galima plonais agurkų griežinėliais papuošti torto šonus. 

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis