Nesunkiai pagaminamas obuolių pyragas

Skanaus!

Sudedamosios dalys

100 g sviesto arba margarino
135 g „Dansukkercukraus „Panevėžio Plius“
1 kiaušinis
180 g kvietinių miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

Įdarui

2 rūgštoki obuoliai
45 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
50 ml vandens

Papuošimui

1 šaukštas „Dansukker“ cukraus miltelių
1 šaukštelis malto cinamono

Gaminame

* Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite juos skiltelėmis. Apvirkite juos vandenyje su cukrumi, kol šiek tiek suminkštės. Išmaišykite riebalus ir cukrų. Įmuškite kiaušinį. Sumaišykite miltus, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius, suminkykite tešlą.

* Išspauskite 3/4 tešlos į kepimo formą. Ant viršaus sudėkite obuolio skilteles. Iškočiokite likusią tešlą, supjaustykite juostelėmis ir sudėkite ant obuolių. Kepkite pyragą viduryje orkaitės maždaug 30 minučių. Palaukite, kol atvės. Cukraus miltelius sumaišykite su cinamonu ir užbarstykite ant pyrago. Patiekite su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle.

Užsakymo nr.: PT_73259202

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis