Atsitiktinis seksas griauna psichiką?

Tie, kas pirmenybę teikia neįpareigojantiems santykiams ir atsitiktiniam seksui, gerokai dažniau kenčia nuo depresijos ir patiriamo nerimo, liudija tyrimai.

Taip pat skaitykite:
- Į intymius klausimus atsako seksologas
- 5 melo frazės, kurias ištaria VISOS moterys
- Niekada orgazmo su vyru nepatyrusi moteris: dėl to žlunga visi mano santykiai, padėkite! Psichologo komentaras

Tai įrodyta apklausus 3900 žmonių. Kai kurie jų užsiima seksu su žmonėmis, kuriuos pažįsta mažiau nei savaitę. 11 proc. apklaustųjų ryždavosi vienos nakties nuotykiui - ir ne kartą - per paskutinį mėnesį. Daktarė Melina Bersamin iš Kalifornijos universiteto, kuris ir atliko tyrimą, pabrėžia:
„Anksčiau buvo manyta, kad labiau moteriška psichika kenčia dėl atsitiktinių santykių. Ir dėl to kalti stereotipai: taip jau susiklostė, kad kad vyrams leidžiama turėti daugiau partnerių nei moterims“.

Iš tiesų, seksualinė laisvė, neišrankumas lytiniam partneriui vienodai kenkia abiem lytims. Tyrimo metu mokslininkai išsiaiškino, kad apsvaigusios moterys lengviau pasiduodavo seksualiniams nuotykiams.

Psichologo komentaras:
„Tyrimai ir žmonių stebėjimai rodo, kad neįpareigojantys santykiai labiau kenkia moterims. Ir ne stereotipai čia kalti. Moterys labiau suinteresuotos monogamišku gyvenimu, trokšta šeimos, šiltų santykių. Kiekvieną partnerį moterys vertina kaip savo vaikų tėvą, šeimos galvą.
Kai moteris vyrų turi daug, pirmas klausimas kyla toks: kodėl? Siekdamos save pateisinti moterys dažniausiai renkasi vieną iš šių dviejų atsakymų variantų: „Aš ieškau. Ieškau to vieno vienintelio, tačiau man nesiseka jo rasti“ arba „Na, esu labai populiari, štai kiek vyrų paskui mane lakioja“.

Tačiau kaip moteris besidangstytų frazėmis apie šiuolaikines normas ir laisvus santykius, vis tiek viduje ilgisi to vieno vienintelio ir patikimo vyro. Dažnai moteris pasiduoda vienkartiniams nuotykiams ir neįpareigojantiems santykiams, nes jaučiasi niekam nereikalinga, pergyvena dėl savo išvaizdos, susikuria begalę kompleksų ir kiekybe bando kompensuoti kokybę. Galų gale, pakeitusi galybę partnerių, moteris supranta, kad nė su vienu negali užmegzti šiltų, pastovių santykių. Ši neguodžianti išvada tampa nerimo, depresijos ir kitų psichologinių pergyvenimų priežastimi.
Kalbant apie fizinį pasitenkinimą - vyrų fiziologija leidžia jo gauti ir neįpareigojančių ar atsitiktinių santykių metu, o štai moterims sudėtingiau... Joms visada būtinas emocinis ryšys su partneriu, noras jame rasti tą vienintelį ir nepakartojamą“.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis