Plikytų sausainių tortas su želės gabalėliais

Šis tortas panašus į želės tortą, tik riebesnis ir su plikytais sausainiukais!

Reikės: 500 g plikytų sausainių.

Kremui:

500 ml ištirpintos braškių skonio želės;
500 ml ištirpintos apelsinų skonio želės;
500 ml ištirpintos kivių skonio želės;
50 g želatinos;
150 ml karšto, bet ne verdančio vandens;
1,2 kg grietinės (30 proc. riebumo);
300 g cukraus;
1 citrinos sulčių;
1 citrinos žievelės.

Papuošti: riešutų ir spalvotų pabarstukų.

Pagaminti tortą: visų rūšių želę pagaminti pagal gamintojo nurodymus. Tada supilti į dubenėlius ir palaikyti 12, kad sustingtų. Sustingusią supjaustyti kubeliais.

Paruošti kremą: želatiną sumaišyti su karštu vandeniu ir palaikyti, kol išbrinks. Grietinę išplakti su cukrumi, citrinos sultimis, citrinos žievele, įmaišyti želatiną.

Suformuoti tortą: į apvalią 26 cm skersmens torto formą įtiesti kepimo popierių, supilti trečdalį kremo, sudėti pusę plikytų sausainių ir pusę želės. Tada viską pakartoti iš naujo. Paskutinis sluoksnis turi būti kremo. Tortą laikyti šaldytuve 12 valandų, kad sustingtų.

Papuošti tortą: viršų apibarstyti riešutais ir pabarstukais.

Šis receptas - iš Pauliaus Strasevičiaus knygos „Tortai“ (leidykla "Terra Publica") .

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis