Chalvos tortas su persikais

Tai greitai pagaminamas sodraus skonio tortas. Ypač patiks riešutų mėgėjams!

Pagrindui:

100 g kakavinių sausainių;
100 g arbatinių sausainių;
25 g braškių uogienės;
80 g sviesto.

Kremui:

200 g riešutų chalvos;
20 g cukraus;
300 g graikiško jogurto;
80 g migdolų drožlių;
20 g želatinos;
50 ml karšto, bet ne verdančio vandens;
100 g konservuotų persikų.

Papuošti: braškių

Pagaminti torto pagrindą: susmulkinti abiejų rūšių sausainius ir sumaišyti su uogiene ir sviestu iki vientisos masės. Į apvalią 18 cm skersmens torto formą sudėti gautą masę. Uždengti visą formos dugną.

Paruošti kremą: peiliu susmulkinti chalvą, sumaišyti su cukrumi, graikišku jogurtu, 40 g migdolų drožlių, karštame vandenyje ištirpinta želatina. Persikus supjaustyti smulkiais kubeliais ir įmaišyti į masę.

Suformuoti tortą: kremą supilti ant sausainių pagrindo, išlyginti ir užberti likusių migdolų drožlių. Paruoštą tortą įdėti į šaldytuvą ir laikyti 12 valandų. Prieš patiekiant papuošti uogomis.

Šis receptas - iš Pauliaus Strasevičiaus knygos „Tortai“ (leidykla "Terra Publica") .

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis