Pagrindui:
100 g kakavinių sausainių;
100 g arbatinių sausainių;
25 g braškių uogienės;
80 g sviesto.
Kremui:
200 g riešutų chalvos;
20 g cukraus;
300 g graikiško jogurto;
80 g migdolų drožlių;
20 g želatinos;
50 ml karšto, bet ne verdančio vandens;
100 g konservuotų persikų.
Papuošti: braškių
Pagaminti torto pagrindą: susmulkinti abiejų rūšių sausainius ir sumaišyti su uogiene ir sviestu iki vientisos masės. Į apvalią 18 cm skersmens torto formą sudėti gautą masę. Uždengti visą formos dugną.
Paruošti kremą: peiliu susmulkinti chalvą, sumaišyti su cukrumi, graikišku jogurtu, 40 g migdolų drožlių, karštame vandenyje ištirpinta želatina. Persikus supjaustyti smulkiais kubeliais ir įmaišyti į masę.
Suformuoti tortą: kremą supilti ant sausainių pagrindo, išlyginti ir užberti likusių migdolų drožlių. Paruoštą tortą įdėti į šaldytuvą ir laikyti 12 valandų. Prieš patiekiant papuošti uogomis.
Šis receptas - iš Pauliaus Strasevičiaus knygos „Tortai“ (leidykla "Terra Publica") .
![](http://img2.moteris.lt/article/22b76ed5-c359-4df0-9591-b8ec636de472/inline_image/03cc5f2d-de8b-439a-b79e-6c01451a71b5.jpeg)