Kaip sukurti jaukų miegamąjį?

Miegamajame visi praleidžiame labai didelę dalį savo gyvenimo. Miegui įtaką daro ne tik gera, patogi lova, bet ir miegamojo spalvos bei dizainas.

Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- Ko labiausiai bijo vyrai bendraudami su moterimi?
- 7 produktai, kurie valo organizmą geriau už bet kokius vaistus
- Atšiaurioji Islandija man tapo artimesnė už Lietuvą
- Merkurijus Mergelėje. Metas konkretiems veiksmams
- Šviežių bulvių cepelinai

Įsirengiant jaukų miegamąjį nereikėtų gailėti nei laiko, nei investicijų, kadangi dar mūsų senoliai sakydavo, kad geras miegas išgydo visas ligas. Be abejonės, didelę įtaką miegamojo jaukumui daro nedideli smagūs akcentai, todėl norime jums pateikti sąrašą idėjų, kurias įgyvendinę tikrai susikursite itin jaukų, patogų ir būtent jums pritaikytą miegamąjį.

Pasirinkite kambario temą

Ar pastebėjote, kad vaikai planuodami pirmąjį savo atskirą kambarį visuomet turi bendros temos viziją: berniukai nori žmogaus voro, mergaitės – princesės. Kažkodėl, kai suaugusieji rengiasi savo miegamąjį apie bendrą jo dekoravimo temą nesusimąsto. Tikrai nebūtina rinktis konkrečios, fantaziją apribojančios temos, tinka ir kažkas abstraktaus, neutralaus. Bendra tema ne tik sujungs visus jūsų miegamojo dekoro elementus į visumą, tačiau ir raminančiai nuteiks. Galite rinktis, pvz., dryželių ar geometrinių formų temas. Tai padės sukurti labai paprastą, tačiau tuo pačiu ir stilingą kambario interjerą. Skirtingos formos ir ornamentai padės jums išvengti monotonijos.

Vida Press
Nepamirškite, kad miegamasis yra gana intymi erdvė, todėl net ir šviesiausiame ir linksmiausiame kambaryje, reikėtų bent vieno tamsesnio erotiško elemento. Galite sodria spalva išdažyti vieną kambario sieną, pakabinti įspūdingą teatrališką sietyną ar pastatyti lovą su įspūdingu galvūgaliu. Žinoma nereikėtų persistengti ir pamiršti pusiausvyros. Tokie elementai gali būti tik keli priešingu atveju jūsų miegamasis gali tapti panašus į viešnamį.

Vida Press
Čiužinys

Įsigykite tokį čiužinį, kuris palaikytų vėsesnę kūno temperatūrą ir suteiktų puikią atramą visam jūsų kūnui. Prieš pirkdami čiužinį išsiaiškinkite, iš kokio plieno yra pagamintos jo spyruoklės, ar kiekviena jų veikia atskirai (jei taip, tuomet kiekvienam kūno centimetrui tenka labai geras palaikymas), kokio tipo porolonas naudojamas. Jeigu taupote ir nenorite naujam čiužiniui išleisti daug pinigų, turėkite omenyje, jog patogus, tikrai kokybiškas čiužinys jums gali tarnauti iki 15 metų, kai tuo tarpu pigesnis – perpus trumpiau.

Vida Press
Nors pagrindinė čiužinio funkcija yra garantuoti gerą jūsų miega, tačiau jis turi ir gražiai atrodyti. Jo storį bei atramos aukštį rekomenduojama rinktis ne vien tik pagal savo lovos rėmą ar galvūgalį, bet ir derinti jį prie naktinių staliukų. Jeigu lovos galvūgalis žemas, tuomet jums pakaks ir 30 cm storio čiužinio, o jei aukštesnis, rinkitės storesnį, kokių 38 cm storio, čiužinį.

Papildomi baldai

Miegamajame be lovos reikia ir kitų funkcionalių, jaukumo suteikiančių baldų. Šalia lovos pasistatę naktinį staliuką ant jo galėsite drąsiai pasistatyti ąsotį vandens, vazoninę arba vazoje pamerktą gėlę, pasidėti gerą knyga. Be to, naktinis staliukas, esantis tokio paties dizaino kaip ir lova, tikrai papuoš jūsų kambarį. Be išvardintų dalykų, ant savo naktinio staliuko drąsiai laikykite ir kitus reikalingus ar tiesiog gražius daiktus, išsidėliokite savo asmeninį rinkinį. Staliukas neturi būti tobulai tvarkingas, svarbu, kad jis tiktų, patiktų ir atskleistų jūsų individualumą, kadangi būtent tai padės kuriant asmeninį interjerą.

Vida Press
Taip pat miegamajame vertėtų įsirengti ir patogią sėdėjimo vietą, kurioje jaukiai įsitaisę galėtumėte skaityti, kai negalite sau leisti užmigti, ar kalbėtis rimtomis temomis, kurių netinka aptarti gulint lovoje. Tai gali būti fotelis, pufas, nedidelė sofa ar kanapa.

Minkšti akcentai

Ryte apsimiegojus išlindus iš šilų jaukių patalų nėra nieko nemaloniau kaip pastatyti šiltas kojas ant šaltų ir kietų grindų. Ši nemalonumą išspręsti visai nesunku. Pasirūpinkite, kad pirmasis jūsų ryto žingsnis būtų minkštas ir šiltas – pasitieskite prie lovos nedidelį kilimėlį kiek ilgesniais plaukais arba natūralų ar dirbtinį kailį.

Vida Press
Dar vienas labi svarbus minkštas miegamojo akcentas, suteikiantis kambariui daug jaukumo, yra nedidelės pagalvėlės. Jos turėtų būti priderintos prie lovatiesės arba užuolaidų, įsilieti į bendrą kambario tematiką. Ant lovos pagalvėlių turėtų būti tiek, kad sutvarkytas ir tvarkingai paklotas jūsų miego guolis atrodytų ištaigingai ir trauktų prigulti. Priklausomai nuo jūsų lovos dydžio, pagalvėlių gali būti nuo 1 iki 6. Išdėliodami pagalvėles, pasirūpinkite, kad jos nusiimtų labai greitai ir patogiai ir pats labai greitai galėtumėte griūti į jaukius patalus ir saldžiai miegoti iki ryto.

Vida Press
Atsisakykite technologijų

Miegamasis skirtas poilsiui, todėl šiame kambaryje tikrai neturėtų būti telefono, planšetės, nešiojamojo kompiuterio. Lygiai tas pats pasakytina ir apie televizorių: jeigu jūs lovoje dažnai žiūrėsite televizorių, tuomet ilgiau nei reikėtų būdrausite, bus sunku nurimti prieš nugrimztant į saldų miegą. Be abejonės, šiais technologijų laikais labai sunku jų atsisakyti ir mes nuolatos esam apraizgyti nematomais, bet realiai egzistuojančiais tinklais. Tačiau jei tik yra galimybė stenkitės visą technika ir išmaniuosius įrenginius palikti už miegamojo durų. Tuomet žymiai geriau pailsėsite ir jausitės gerokai laimingesni.

Vida Press
Malonios smulkmenos

Malonią ir jaukią atmosferą miegamajame sukursite su daiktais, kurie jums kelia malonius prisiminimus ir teigiamas emocijas. Ir visai nebūtina maloniomis smulkmenomis apstatyti visų kambario kampelių – pakaks vos kelių širdžiai mielų akcentų. Pavyzdžiui, galite pasikabinti lentynėlę ir išdėlioti ant jos smulkmenas, parsivežtas iš kelionių arba mielas dovanėles, kurios dar nerado savo vietos. Išdėliokite šias smulkmenėles taip, kad pabudę iš karto jas pamatytumėte. Taip jos iš ryto pakels jums nuotaiką.

Vida Press
Jei svarstote miegamojo sienas papuošti artimųjų nuotraukomis, geriau šios minties atsisakykite. Šiame kambaryje reikėtų vengti didelį emocinį krūvį turinčių kūrinių, todėl geriau rinkitės ką nors neutralesnio, pavyzdžiui paveikslus su jūros, miško, gėlių vaizdais. Jie jus nuteiks ne blogiau negu šeimos narių nuotraukos, tačiau netrukdys užmigti, primindamos konkretų žmogų.statybaplius.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis