Italų dizaino vakarėlyje garsenybės dalijosi savo mėgstamiausiais receptais

Italų dizaino namai („IDN Home“) savo ištikimiausius klientus, partnerius bei žinomus žmones pakvietė į simbolinį atidarymo vakarą naujose patalpose Vilniuje, kurio metu išskirtinei publikai buvo pristatyta pasaulinė inovatyvaus namų baro „Logica Celata“ premjera.

Interjero naujovės pristatymas sudomino verslininkus Ireną Marozienę, Žilviną Grigaitį, žvaigždžių namų interjero kūrėją Artūrą Čižiūną, plaukų meistrę Jurgitą Malakauskaitę, fotografę Rūtą Andre. Renginį vedė ir italų kilmės kanadiečio M. Buble dainas atliko muzikiniuose televizijos projektuose išgarsėjęs atlikėjas Petras Daunys.



P. Daunys
P. Daunys
R. Andre nuotr.



Italų virtuvės baldų gamintojo „Valcucine“ atstovai tiesiai iš Maskvos atskrido į Vilnių pristatyti didžiosios sezono dizaino naujovės – „Logica Celata“. Žinomi vilniečiai nepraleido progos įsiamžinti prie italų kūrėjų komandos sukurtos virtuvės dalies-baro, kurios fasadą puošia graikų mitologijos deivės Demetros atvaizdas. Baldas valdomas rankų judesiais: net neprisilietus galima jį atidaryti bei uždaryti ar keisti apšvietimo spalvas.


„Celata“ italų kalba reiškia „paslėpta“, – patikslino vakaro šeimininkė Gytė Ragauskienė. – Naujų technologijų dėka virtuvės buities darbai elegantiškai paslepiami ne tik nuo svečių, bet ir nuo namiškių. „Celata“ gali būti užsakoma ne vien tik kaip baras, bet ir kaip pilnavertė virtuvė su kaitlente, kriaukle, gartraukiu.“



G. Ragauskienė su svečiais
G. Ragauskienė su svečiais
R. Andre nuotr.



Italų dizaino namuose vykusio vakarėlio metu prie didžėjaus pulto dirbo Evaldas Striaukas. Vakaro svečiai turėjo galimybę stebėti kokteilių šou, kurį atliko barmenų komanda „Mitai“.


Renginio nuotaiką kūręs P. Daunys neslėpė savo namuose svajojantis turėti barą. „Gėrimus mėgstu ruošti rafinuotai. Baras būtų ne tik interjero puošmena, bet ir patogi vieta kurti gėrimus sau, namiškiams ir svečiams“, – mano žinomas atlikėjas ir renginių vedėjas.


Pašnekovas negailėjo gerų žodžių italų virtuvei. Šioje šalyje jam yra ne kartą tekę lankytis, tad su itališkais valgiais yra gerai susipažinęs. „Pats mėgstu suktis virtuvėje, kai yra kam gaminti. Jei tik turiu laisvą minutėlę, būtinai skubu ką nors pasigaminti ir sau: skaniai bei kokybiskai. Juk dažnai valgant svetur nežinome, kaip gaminamas maistas, kas dedama į ruošiamus patiekalus. O kuomet gaminiesi pats, viska darai su meile ir stengiesi naudoti kuo mažiau „pagundų”: prieskonių, pagardų, padažų”, – sakė P. Daunys.



I. Marozienė
I. Marozienė
R. Andre nuotr.



Pasak dainininko, jo firminis patiekalas – užkandis „Guacamole”. „Trinti avokadai su prieskoniais ir keliais kitais ingredientais – skanu ir ganėtinai sveika, nes avokadai – tikra žarnyno šluota, kadangi juose gausu skaidulinių medžiagų. Šis užkandis tiktų bet kokiam vakarėliui”, – įsitikinęs atlikėjas. 


Vakaro metu P. Daunys šmaikščiai provokavo žinomą verslininkę I. Marozienę, ką ši pasirinktų įsigyti: ar naująjį „Valcucine” barą ar bene tiek pat kainuojantį prabangų automobilį? „Automobilių turime pakankamai, tad rinkčiausi barą“, – sakė ištaigingą gyvenimo būdą bei rinkos naujienas mėgstanti garsi moteris.



Ž. Grigaitis
Ž. Grigaitis
R. Andre nuotr.



Verslininkas Ž. Grigaitis prisipažino namuose turintis ir barą, ir vyno spintą. Nuolat po pasaulį keliaujantis vyras sakė, kad italų virtuvę jis puikiai žino, stengiasi lankydamasis šioje šalyje paskanauti kuo įvairesnių patiekalų. Šeimininkauti virtuvėje Žilvinas mėgsta, kai turi laiko ir noro, jam patinka eksperimentuoti su skirtingais produktais ir atrasti naujų skonių.


Fotomeninkė R. Andre prisipažino, pastaruoju metu itin mėgstanti eksperementuoti virtuvėje. „Atsirado daugiau noro išbandyti kažką nauja. Tai paskatino mane domėtis ir kitų šalių virtuvėmis. Anksčiau buvau tikra itališkos virtuvės fanė. Daug keliavau po šią šalį ir susipažinau su jos skonių įvairovė. Sakoma, kad tai pati sveikiausia virtuvė pasaulyje, nes jos patiekaluose gausu alyvuogių aliejaus, pomidorų, citrinos, baziliko, jūros gėrybių“, – sakė R. Andre.


Moterį šiandien labai domina ir ajurvedinė virtuvė, veganiški, vegetariški patiekalai. Tai įtakojo pakitęs jos gyvenimo būdas. Rūta tiesiog dievina vegetarišką lazaniją, ledus iš kokosų pieno ir mango, grikių kruopų kepsnelius. „Mėgstu, kai mano namai pilni svečių, patinka juos vaišinti, drauge su jais gaminti naujus patiekalus. Ir kad tai būtų estetiška ir stilinga“, svajonėmis dalijosi R. Andre. 




Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis