INTERJERAS/ GEROS IDĖJOS
Stilistiniai kontrastai modernioje erdvėje
Naujos statybos daugiabutyje įrengtame erdviame bute su mansadra pritaikytas kelių kontrastingų stilių derinys – šiuolaikinės architektūros erdvėje išradingai įkomponuoti klasikiniai elementai ir modernaus dizaino įvairių spalvų, raštų, formų bei tekstūrų aksesuarai.
Klasikos interpretacija: paprastumo ir elegancijos derinys
Pagal istorinės architektūros pavyzdį pastatytame dviejų aukštų name sukurta Vilniaus senamiesčio aplinka pritaikyta prie veiklaus ir aktyvų gyvenimo būdą mėgstančio šeimininko poreikių.
Pilko kolorito niuansai
Vyraujantis pilkas interjero koloritas – labai elegantiškas ir aristokratiškas, puikiai dera prie kitų spalvų, įdomus dėl nuolat kintančių nenusakomų atspalvių ir tampantis neutraliu fonu, kuriame išryškėja kitų atspalvių interjero detalės.
PIRKĖJO GIDAS
Knygų laikikliai
Nedideli staliukai
Citrusinių vaisių sulčiaspaudės
Prieskonių grūstuvės
DAIKTAI IR STILIUS
3 knygų kampelio istorijos
Visai nebūtina skirti atskirą kambarį bibliotekai – namuose galima rasti įvairiausių būdų, kaip patogiai, dekoratyviai įkurdinti knygas, sukurti jaukų, stilingą kampelį.
Interjero kompozicija: kaip sukurti harmoningą aplinką
Svarbu nepamiršti pagrindinių interjero komponavimo principų – balanso ir pusiausvyros, ritmo, akcento, vienybės ir kontrasto.
13 idėjų, kaip panaudoti draperiją
Audiniai – viena seniausių apdailos medžiagų, skirtų puošti interjerą. Draperijos paklusnumas, puošnumas, klosčių išraiškingumas vargu ar turi lygiaverčių konkurentų...
Su pagarba praeičiai
Socialinių mokslų daktaras Eugenijus Skerstonas pristato naują savo knygą „Privatus Vilnius. Namų puošyba“. Apie ją ir kalbamės su autoriumi.
Neskubėkite išmesti to, ką galite atnaujinti!
Pasiryžusi atnaujinti virtuvę buto šeimininkė planavo tam skirti apvalią sumelę. Tačiau per savaitgalį atsirado ir idėjų, ir laiko pakeisti interjerą savo jėgomis, o už sutaupytus pinigus įsigyti naują dujinę viryklę.
NAMŲ VIRTUVĖ
Meksikietiški valgiai: kai burnoje maloniai dega...
Meksikiečių patiekalai garsūs visame pasaulyje. Jie aštrūs, gausiai paskaninti įvairiais prieskoniais ir žalumynais, nepakartojamais įvairių atspalvių, kvapo ir skonio padažais.
Kaip įsitikinote, meksikiečiai be tortilijų beveik neišsiverčia. Jeigu jų nereikia ruošiant patiekalą, tikriausiai jomis reikės tą patiekalą užsikąsti. Nusipirkti tortilijų galite visuose prekybos centruose, tačiau mėginkite išsikepti ir patys.
Pasiilgome aštrių pojūčių!
Elgseną tyrinėjančių mokslininkų teigimu, pomėgį valgyti aštraus maisto lemia žmogaus charakteris. Manoma, kad tokių patiekalų gerbėjams reikia adrenalino, jie mėgsta keliones ir šiaip nuotykių kupiną gyvenimą.
Kas, kada, iš kur?
Ruošdami maistą virtuvėje įpratome naudotis įvairiais daiktais ir net nesusimąstome, ką be jų darytume: jie buvo, yra ir bus. Bet gal suktis virtuvėje būtų smagiau, jei žinotume jų atsiradimo istoriją?
GĖLĖTI NAMAI
Apie paprikų derlių galvokime žiemą
Kaip tikriausiai pastebėjote, šiame žurnalo numeryje rimtai susidomėjome paprikomis. Pasirodo, jau pats laikas jų pasisėti – net ir ant palangės galima užsiauginti neblogą derlių.
5 naudingiausi kambariniai augalai
„Deguonies erdvė“ – svarbi namų mikroklimato dalis. Žaluma vazone visą dieną sotino orą deguonimi, geria kenksmingas medžiagas. Kokių augalų, medikų nuomone, geriausia laikyti namie?