J. Talaikytė: moteriškumui pabrėžti pakanka vienos detalės

Yra tiek daug klausimų, kurie neduoda ramybės prieš pirmąjį pasimatymą: nuo filosofinių pasvarstymų santykių tema iki smulkių žemiškų dalykų. Visgi vienas svarbiausių – kaip pasipuošti? Pasisemkite įkvėpimo iš dizainerės Jolantos Talaikytės ir stilistų patarimų.

Atskleiskite moteriškumą
Prieš keletą savaičių naujausią drabužių ir aksesuarų kolekciją „Moters širdis“ pristačiusi dizainerė J. Talaikytė į pirmąjį pasimatymą buvo pakviesta dar ketvirtoje klasėje. „Kadangi tuo metu buvau stovykloje, pasimatymo metu vilkėjau treningus ir avėjau sportinius batelius“, – juokiasi dizainerė. Anot jos, visas kuriamas įvaizdis priklauso nuo to, kokia pasimatymo vieta. Juk į teatrą einama apsivilkus vienaip , į kavinę ar pasivažinėti dviračiais – kitaip. Visais atvejais dizainerė pataria atrodyti paprastai ir moteriškai: „Moteriškumui pabrėžti užtenka tik vienos detalės – lengvos, plazdenančios šifono medžiagos palaidinės, supintos kasos ar stilingų džinsų“. Dizainerė pasimatymui mieste rekomenduoja rinktis madingą ilgą sijoną, puoštą romantiškomis gėlėmis ir nėriniais ar dryžuotą suknelę. Stilingi mėtų, lašišų, persikų spalvų ar ryškios mėlynos, raudonos, žalios deriniai – šios vasaros pasimatymo spalvos.

Taip pat skaitykite:
Naujas sezonas darbo aprangai siūlo vyrišką įvaizdį
Tinkama apranga – dailesnės kojos
Auksinės V. Beckham įvaizdžio taisyklės

Kad išryškintumėte moteriškumą, pakanka vieno akcento, pavyzdžiui, supintos kasos
Kad išryškintumėte moteriškumą, pakanka vieno akcento, pavyzdžiui, supintos kasos
Gamintojo nuotr.

Nuo galvos iki kojų
Pasimatymui skirta avalynė turėtų derėti prie dėvimos aprangos ir nebūti nuobodi. Žinoma, norisi atrodyti ir madingai. Šią vasarą ypač madingos etnografiniais raštais puoštos basutės. Tokios basutės paaukštinta pakulne derės prie žemę siekiančios suknelės. Norėdamos išsiskirti, prie klasikinių džinsų derinkite ryškios raudonos, mėlynos ar net neoninės geltonos spalvos aukštakulnius. Jei žinote, kad pasimatymo metu teks daug vaikščioti, aukitės mokasinus ar balerinos tipo batelius. Šiemet jie puošti metalo spalvos nosele, žaismingai pabirusiomis blizgiomis akutėmis ir jau kelintus metus madingomis kniedėmis.

Bateliai ir platforminės basutės
Bateliai ir platforminės basutės "Deichmann"
Gamintojo nuotr.
Prie lengvo, kelius siekiančio sijono avimos basutės su siaurais, įvairiaspalviais ar leopardų kailių raštais puoštais dirželiais paryškins saulėje įdegusias kojas. Bet kaip teigia J. Talaikytė, šį sezoną net ir sportinio stiliaus avalynė gali atrodyti puošniai. 

Subtilūs aksesuarai
Jaunoms merginoms ruošiantis į pasimatymą, dizainerė nepataria puoštis prabangiais aksesuarais, kurie skirti vyresnėms moterims. „Prancūzijoje jaunimas dabar labai pamėgęs minimalistinio stiliaus papuošalus. Plona grandinėlė su nedideliu, pomėgį atspindinčiu pakabuku pabrėš jūsų liauną kaklą, deranti subtili apyrankė ant rankos – viskas, ko reikia norinčioms atrodyti žavingai“, – dalinasi J. Talaikytė.

Delninė ir rankinė ilgu dirželiu
Delninė ir rankinė ilgu dirželiu "Deichmann"
Gamintojo nuotr.

Svarbu, kad papuošalų nebūtų per daug – geriau pasirinkti kelis subtilius arba vieną originalų. Einant į pasimatymą, rekomenduojama pasiimti delninę arba vidutinio dydžio rankinę per petį. Šį sezoną madingos kontrastingų spalvų ir medžiagų rankinės, puoštos kutais, dekoratyvinėmis sagtimis.

Anot J. Talaikytės, ruošiantis pasimatymui, reikia vengti atrodyti vulgariai. Svarbiausia – rasti akcentus, kurie padėtų išsiskirti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis