Sveika dieta: per dvi savaites -4 kilogramai ir lygesnė oda

Naujos dietos kūrėjas kardiologas Williamas Davisas žada, kad atsisakius kviečių ir jų gaminių per dvi savaites bus galima numesti net 4 kilogramus, o oda pastebimai pagražės – raukšlės taps ne tokios gilios ir pamažu dings spuogai.

Skaitomiausi straipsniai:
- Švediško stiliaus interjero akcentai
- Brandžią motinystę patyrusi O. Mekas: tai vyrai gydytojai sugalvojo, kad vaikas turi gimti ligoninėje
- Sportuok kaip Madonna. Lietuvės įspūdžiai iš popžvaigždės sporto klubo
- Pyragėliai su įvairiais įdarais

- Dalyvauk konkurse ir laimėk 8 savaičių lieknėjimo projektą

Išleistoje knygoje medikas dietos efektyvumą grindžia cukraus sumažėjimu kraujyje. Šiuolaikiniai genetiškai modifikuoti kviečiai ir maisto produktai, kuriuose gausu cukraus, itin greitai padidina cukraus kiekį kraujyje. Šis savo ruožtu skatina insulino gamyba, kuris cukrų verčia riebalais. Be to, greitas cukraus lygio kilimas ir vėliau staigus kritimas skatina norą nuolat užkandžiauti. Taip per dieną papildomai suvartojama daugiau kalorijų.

Williamas Davisas teigia, kad kviečiai ne tik skatina svorio augimą, bet ir turi neigiamos įtakos odai. Kaip rašoma jo naujoje knygoje, valgant kviečius ir jų gaminius oda greičiau sensta ir gali kamuoti spuogai net ir vyresniame amžiuje.

Mediko siūloma dieta žada ne tik greit numesti svorio ir pagerinti odos būklę, bet ir leidžia valgyti sūrį ar juodąjį šokoladą. Tačiau norinčioms greičiau sulieknėti ir kad kilogramai nebegrįžtų, patariama atsisakyti ir kitų maisto produktų, kuriose gausu angliavandenių: ryžių, bulvių, kukurūzų ir ankštinių.

Kad būtų paprasčiau susiplanuoti valgiaraštį, Williamas Davisas pateikia produktų, kuriuos galima valgyti, galima tik paskanauti ar verčiau atsisakyti.

Galima valgyti, kiek tik norisi: daržovių (išskyrus bulvių ir kukurūzų), neapdorotų riešutų ir sėklų, mėsos, kiaušinių, pilno riebumo sūrių, sveikų aliejų (pirmo spaudimo alyvuogių, avokadų, graikinių riešutų, kokosų, sėmenų, makadamijų ir sezamų), kakavos sviesto, avokadų, alyvuogių, nesaldintos kakavos, kokosų riešutų, garstyčių, krienų, majonezo, sojos padažo be glitimo, salsos padažo.

Galima tik kartais paskanauti – ne daugiau kaip 100 g ar 100 ml per dieną: pieno produktų (išskyrus sūrį), vaisių ir uogų (uogos geriau nei vaisiai), vaisių sulčių, bolivinės balandos kruopų, sorų kruopų, grikių, avižų, juodųjų pupelių, pupelių, lęšių, avinžirnių, saldžiųjų bulvių, sojos pupelių, tofu.

Verčiau atsisakyti: kviečių ir jų produktų, aliejų (ypač saulėgrąžų, kukurūzų, vynuogių kauliukų), produktų be glitimo (ypač kurie pagaminti iš kukurūzų miltų, bulvių ar ryžių krakmolo), džiovintų vaisių (kaip razinos, datulės, figos, slyvos), kepto maisto, saldumynų (pieniško šokolado, ledų, saldainių, medaus, klevų sirupo, uogienių), kečupo.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis