4 priesakai, jei nori atrodyti ir jaustis kaip prancūzė

„Prancūziškas šarmas“, „prancūziškas stilius“, „taip, kaip nešioja Prancūzijoje“ – kiek kartų mes girdėjome šiuos žodžių junginius!

Prancūzija išties daug nuveikė tam, kad būtų laikoma pasauline mados ir stiliaus Meka. Nenuostabu, kad pirmą kartą atvažiavę į Prancūziją daugelis tikisi šalies miestų gatvėse pamatyti moteris, tarsi ką tik nužengusias nuo mados pristatymų podiumų. Tačiau tikrasis gatvės stilius nevisiškai atitinka įsigalėjusius mitus apie madą.


Daugelį merginų ir moterų iki šiol žavi tikrų prancūzių įvaizdis, mat jos savo žavesiu be pasigailėjimo žudo aplinkinius vyrus. Tačiau įdomiausia yra tai, kad pagrindinis prancūziško stiliaus elementas yra būtent paprastumas. Dėl to daugelis moterų dar labiau stebisi ir nori sekti juo.


Vida Press


Todėl šiandien aptarsime visą pasaulį žavinčio tikrojo prancūziško stiliaus temą.

Apibendrinant paryžiečių stilių reiktų pasakyti, kad jis grįstas trimis pagrindiniais dalykais: tinkamumu, elegancija ir elgesio maniera. Tai esminės sąvokos, kurios būdingos prancūzės stiliui. O dabar trumpai aptarkime, kas įeina į šias išvardintas sąvokas.


I. Pasitikėjimas savimi


Patinka tai kam nors ar ne, tačiau dirbančios jaunos ir vidutinio amžiaus prancūzės deda nemažai pastangų į tai, kad verslo aplinkoje jos būtų traktuojamos rimtai ir nediskriminuojamos dėl lyties.


Vida Press


Būtent todėl jos nemano, kad būtina nuo ryto iki vakaro būti ginkluotai visu moterišku arsenalu. Kasdieninėje aprangoje jos deklaruoja saiką, komfortą ir patikrintas tendencijas – viską, kas sudaro individualaus stiliaus pagrindą.


Vida Press


Rekomenduojama: elegantiškas paltas, švarkeliai, sijonai, kelnės ir kiti pagrindiniai dalykinio ir demokratiško stiliaus daiktai. Santūrumas ir spalvinės gamos suderinimas.


II. Neįmantri elegancija


Labai svarbi taisyklė: jūsų kasdieninis įvaizdis turi būti suvokiamas aplinkiniams, taip pat ir konservatyviajai jų daliai. Jūsų nesupras, jeigu vidury baltos dienos pasipuošite itin trumpu sijonu, atvira palaidine ir įmantriais bateliais, tarsi iš „Sekso ir miesto“. Jus gali ne taip suprasti, mat ryškus makiažas ir kiti panašūs įvaizdžio elementai suprantami kaip seksualinis kvietimas. Kažin ar jausitės gerai dieną miesto gatvėse, jeigu pasirodysite su ryškiais ir sudėtingais apdarais, tarsi būtumėte ką tik nurengę brangaus butiko vitrinoje stovintį manekeną. Visi šie prabangaus gyvenimo stiliaus elementai tinkami tam tinkamoje vietoje ir tinkamu laiku.


Vida Press


Rekomenduojama: suvokti, kas tinka būtent jums, kas atspindi gerą skonį ir eleganciją, žodžiu, rengtis ir atrodyti comme il faut.


III. Moteriškumas


Nors šios sąvokos tiksliai suformuluoti tarsi ir neįmanoma, tačiau sunku paneigti faktą, kad už prancūzių aprangos ir elgesio manieros slypi aplinkinius labai traukiantis moteriškumas. Jis apima ir grynai moteriškus atributus: sijonus, taliją išryškinančius siluetus, elegantiškus batelius, lengvą brangių kvepalų šleifą, kruopščiai parinktas aprangos detales ir tokius nepamainomus įvaizdžio elementus kaip šukuosena ir lengvas makiažas.


Vida Press


Tikros prancūzės galima nepastebėti minioje, tačiau pakanka atkreipti dėmesį į tai, kaip ji elgiasi, ir jūs jau esate jos šarmo ir individualumo nelaisvėje.


Fotolia nuotr.


IV. Virtuvė: lengvi patiekalai ir specialistų patarimai


Dalijamės su jumis prancūzių mitybos paslaptimis, kurios leidžia joms išsaugoti dailias linijas, taip pat pasakojame apie prancūziškos virtuvės istoriją ir Prancūzijos kulinarijos meną.


Nagrinėdami ir populiarindami paryžietės stilių ekspertai ypatingą dėmesį skiria sveikai mitybai, kaip neatskiriamai racionalaus požiūrio į savo gyvenimo būdą daliai. Tad ką gi rekomenduoja specialistai ir dėl ko įspėja?


Fotolia nuotr.


* Daržovės


Vasarą valgome daugiau žalių daržovių: pomidorų, agurkų, morkų, burokėlių… Pasirodo, perėjimas prie žaliavalgystės gali kelti tam tikrą pavojų. Paryžiuje dirbanti gydytoja dietologė Florence Thorez teigia: „Pernelyg didelis žalių daržovių kiekis gali sudirginti žarnyną. Valgykite žalias daržoves, tačiau troškintas arba virtas“.


Daržovių troškiniai, baklažanų „ikrai“ ir šparagai su padažu suteiks jums daug malonumo ir tuo pat metu nesukels nemalonių pojūčių.


* Mėsa, žuvis, duona


Specialistai nerekomenduoja atsisakyti mėsos ir žuvies, jeigu nesate vegetarai. Marinuota lašiša arba šalta kalakutienos krūtinėlė su žaliomis salotomis – puikūs lengvi patiekalai. Kita vertus, reikia atsargiai vertinti baltą duoną, ryžius, makaronų produktus ir kontroliuoti jų kiekį savo racione.


* Vaisiai


Neatsisakykite vaisių! Jie naudingi bet kokios formos: tirštuose kokteiliuose, tyrelėse, vaisių salotose, varškės desertuose. Skamba skaniai, ar ne?


Pagrindinis dietologų patarimas: laikykitės subalansuotos mitybos ir nepersivalgykite! Stenkitės nevalgyti paskubomis, venkite saldžių gazuotų gėrimų, nors jie ir labai gundo. Geriau išgerkite paprasto gryno vandens ar atvėsinto vyno.


Viduržemio jūros salotos su avokadais ir rūkyta lašiša


Fotolia nuotr.


Paryžietės labai reiklios savo meniu, jos nepatingės paskaičiuoti savo kalorijų, pasidomėti produktų kilme, jos vengia neleistinų derinių – visa tai, žinoma, atsiliepia jų figūrai ir savijautai.


Siūlome jūsų dėmesiui salotų receptą. Šį patiekalą labai paprasta paruošti, jis neįprastai skanus ir net ir būdamas nekaloringas suteikia sotumo jausmą. Prie Viduržemio jūros gyvenančių tautų mitybos pagrindą sudarantys jūros produktai puikiai užsirekomendavo dietologijoje, todėl siūlome jums salotas su rūkyta lašiša.


Paruošimo laikas: 20 minučių

Išlaikymas: 1 valanda

Terminis apdorojimas: 10 minučių

Sudėtingumo lygis: lengva

Nacionalinė virtuvė: Prancūzija

Kaloringumas: 646 kilokalorijos vienam žmogui


Ingredientai 4 žmonėms:

2 riekelės rūkytos lašišos

2 avokadai

400 gramai kriauklyčių formos makaronų

pagal skonį rožinių pipirų

1 citrina

1 valgomasis šaukštas chereso acto

3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus

pagal skonį druskos ir pipirų

2 valgomieji šaukštai šaldytų krapų


Paruošimas:

1. Dideliame kiekyje vandens išvirkite makaronus al dente (t. y. neleiskite jiems visiškai suminkštėti). Duokite jiems nuvarvėti, atšaldykite po šaltu vandeniu ir dar kartą leiskite nuvarvėti.

2. Nulupkite ir perpus supjaustykite abu avokadus. Išimkite kauliukus. Pagardinkite puseles citrinos sultimis ir supjaustykite plonomis juostelėmis.

3. Ilgomis plonomis juostelėmis supjaustykite ir lašišą.

4. Paruoškite salotinėje padažą iš chereso acto, aliejaus ir krapų. Įberkite druskos ir pipirų.

5. Tada į salotinę suberkite makaronus, avokadus ir lašišą. Išmaišykite ir pastatykite į šaldytuvą vienai valandai.

6. Prieš patiekdami salotas papuoškite rožiniais pipirais.


Gero apetito!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis