Lieknėjimo gudrybė – kaip apgauti liežuvį?

„Šiandien net pašokau iš džiaugsmo, nes svarstyklės pagaliau rodo skaičius be jokių skaičiukų po kablelio. Dabar sveriu lygiai 67 kilogramus“, – 18 lieknėjimo dieną džiaugsmu netveria Živilė.

Projektas artėja link finišo tiesiosios, moteris nekantrauja, kada galės pasimatuoti savo svajonių suknelę.

Projekto organizatorių nuotr.

Per šias lieknėjimo savaites Živilė ne tik priprato prie naujos mitybos ritmo, bet ir išmoko improvizuoti – ieškoti naujų skonių ir paįvairinti mažo kaloringumo mitybos režimą.

Primename, kad pirmąsias 10 dienų Živilė vartojo tik ypač mažo kaloringumo „Nutriless“ produktus – kokteilius ir kreminę vištienos sriubą. Vėliau mitybos specialistas Artūras Sujeta sudarė specialų mitybos planą, tačiau lieknėjančios moters racione ir toliau išliko „Nutriless“ produktų.

„Man labai patinka „Nutriless“ kokteiliai sumaišyti su šaukštu sėlenų. Kai noriu daugiau rūgštumo, į kokteilius įberiu saują savo mėgstamų uogų – šaldytų mėlynių, aviečių arba braškių. Dar vienas patikrintas ir išbandytas receptas – vanilinis arba šokoladinis kokteilis su natūraliomis pasukomis. Vandenį ir pasukas reikia supilti lygiomis dalimis, suberti miltelius ir suplakti“, – pataria Živilė.

Skubantiems ji rekomenduoja ir ypač paprastą receptą – kreminę „Nutriless“ vištienos sriubą pagardinti virtais brokoliais, pievagrybiais, pomidorais, saliero lapkočiu ar tiesiog petražolėmis.

Mitybos specialistas A.Sujeta pritaria, kad lieknėjant svarbu ne tik sveikai maitintis, bet ir nebijoti paeksperimentuoti. Net ir patys skaniausi produktai juos valgant kasdien pabosta, todėl kartas nuo karto reikia paieškoti naujų skonių.

Įkvėpimui:

Brokolių sriuba

Supjaustykite brokolius gabalėliais, 3-4 minutėms užpilkite verdančiu vandeniu. Suberkite sriubos pakelio turinį ir maišykite šaukštu maždaug 3-4 minutes. Galiausiai sriubą gerai sutrinkite plaktuvu ir supilkite į puodelį, pabarstykite smulkintomis petražolėmis.

Pomidorų sriuba

Įpjaukite pomidorų odą skersai ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite 2 minutėms. Tada nulupkite odelę ir supjaustykite gabalėliais. Suberkite smulkintus pomidorus į verdantį vandenį 3-4 minutėms, tada pilkite sriubą iš pakelio ir maišykite šaukštu. Maišykite ją dar 3-4 minutes. Galiausiai kruopščiai sutrinkite sriubą plaktuvu ir supilkite į puodelį. Pabarstykite smulkintais bazilikais.

Citrinų sriuba

Suberkite sriubą iš paketėlio į verdantį vandenį ir maišykite šaukštu; virkite apie 3-4 minutes. Tada įpilkite citrinos sultis ir virkite dar apie 3 minutes. Nukėlus sriubą nuo ugnies pridėti šaukštą plakto kiaušinio baltymo, švelniai išmaišykite ir supilkite sriubą į puodelį, pabarstykite smulkintomis petražolėmis.

Grybų sriuba

Projekto organizatorių nuotr.

Pasigaminkite skanią kreminę grybų sriubą arba, jei neturite plaktuvo, tiesiog netrintą grybų sriubą. Suberkite smulkintus grybus į verdantį vandenį ir palikite 3-4 minutėms. Tada suberkite sriubą iš paketėlio ir maišydami šaukštu virkite ją dar 2-3 minutes, kol ji įgaus skonį. Galiausiai sutrinkite sriubą maišytuvu ir supilkite į puodelį, pabarstykite smulkintomis petražolėmis.

Užsakymo nr.: PT_69416690

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis