Vos 5 minutės veido jogos kasdien atjaunins ilgam

Veido joga ne tik sumažina raukšlių, bet ir išmoko valdyti emocijas. Siūlome 5 pratimus visam veidui, kuriuos atlikti nebus sudėtinga.

Populiariausi šių dienų straipsniai:
- Irina (59 m.): brandesnę moterį įvaizdžio pokyčiai neabejotinai atjaunina
- Dizainerė E. Čekanavičiūtė: moteriškumas - tai ne vulgarumas ir primityvus seksualumas
- Japoniška dieta: per 13 dienų - minus 7-8 kg
- Zodiakas ir seksas - ko tikėtis iš JO ir JOS
- Bandelės su kopūstais

Visi žinome, kokie svarbūs yra fiziniai pratimai kūno tonusui ir sveikatai palaikyti. Esama pratimų kompleksų, skirtų pilvo presui, pečių juostai, rankoms, kojoms, talijai, klubams. Kiekviena fizinės apkrovos rūšis verčia darbuotis atitinkamus mūsų kūno raumenis, pagerina metabolizmą ir stiprina sveikatą. Mes pripratome skirti ypatingą dėmesį savo probleminėms kūno zonoms, o specialūs jogos pratimai padeda tai daryti. Mūsų dienomis visame pasaulyje vis labiau plinta ir veido joga – visų 57 veido, kaklo ir galvos raumenų treniruočių sistema. Veido joga padeda pakelti visų šių raumenų tonusą, išlyginti atsirandančias odos raukšles ir nelygumus, užkirsti kelią naujų raukšlių atsiradimui.

Pasaulyje veido joga tapo kone visuotiniu pomėgiu ir sulig kiekviena diena atsiranda vis daugiau žmonių, siekiančių išlaikyti savo veidą jauną ir patrauklų ar bent truputėlį atsijauninti jį be jokių chirurginių operacijų.

Joga, skirta veidui, ne tik padidina pavargusios ir senstančios odos tonusą, ji taip pat pagerina veido raumenyno judrumą žmonėms, kurie patyrė dalinį veido paralyžių ar kitus veido raumenų sutrikimus, pavyzdžiui, turi kreivą šypseną. Reguliarūs užsiėmimai pagerina odos kraujotaką, nuima spazmus, pašalina kai kurias problemas, susijusias su pernelyg didele ar netolygia raumenų įtampa (nervinis tikas). Masažas ir mankšta nuima akių įtampą ir padeda atstatyti regėjimą.

Kaip ir kitos jogos kryptys, veido joga ugdo sąmoningumą: ji moko valdyti raumenis, atpalaiduojant ir įtempiant juos pagal savo norą, o ne spontaniškai paskui kylančias emocijas, kaip tai paprastai ir nutinka. Praktikuojantieji veido jogą tampa dėmesingesni pačiam emocijų atsiradimo procesui, mokosi ramiau reaguoti į įvykius savo gyvenime.

Veido jogos pratimai yra paprasti, tačiau labai svarbu atlikti juos reguliariai, nepraleidžiant užsiėmimų, nesiteisinant pačiai sau dėl tingėjimo ar laiko trūkumo. Jeigu rimtai nusprendėte užsiimti joga, pasistenkite taip įjungti šiuos pratimus į savo dienotvarkę, kad galima būtų juos daryti sistemingai. Darykite pratimus kiekvieną rytą, kiekvieną vakarą. Šios veido gimnastikos šalininkai tvirtina, kad teigiami rezultatai pastebimi jau po poros savaičių, netgi jei atliksite pratimų kompleksą viso labo po penkias minutes per dieną.

Pristatome keli pagrindinius veido jogos pratimus, kuriuos galima pamėginti atlikti savarankiškai.

1. Akys. Pridėkite po tris pirštus prie išorinio kiekvienos akies kampučio. Švelniai atitraukite odą smilkinių link. Atmerkite ir užmerkite akis – pakartokite 20 kartų.

2. Kakta. Pridėkite rodomuosius pirštus tiesiai virš akių ir švelniai tempkite odą žemyn ir tuo pat metu mėginkite pakelti antakius į viršų. Pakartokite 10 kartų.

3 .Sritis tarp antakių. Pridėkite pirštus prie nosies viršaus tarp antakių, spustelėkite ir laikykite. Tebespausdami, judinkite antakius aukštyn žemyn. Pakartokite 20 kartų.

4. Lūpos. Įsidėkite pirštą į burną ir čiulpkite jį kiek galima stipriau, paskui lėtai ištraukite. Pakartokite 10 kartų.

Jei norite atsikratyti aplink burną atsiradusių raukšlių nuo rūkymo, paslėpkite dantis po lūpomis ir suformuokite mažą „O“ raidę iš lūpų, laikydami jas įtempę ir šypsodamiesi kiek tik galite. Ir žinoma – meskite rūkyti!

5. Smakras. Įtempkite kiek galima smarkiau smakro raumenis: atstatykite apatinę lūpą kiek įmanoma aukščiau ir išverskite ją į išorę, tartum pūsdama lūpas. Įsitempkite smarkiai, kiek tik galite – taip, kad smakras pabaltų, o ant jo susiformuotų duobutė.

Pastaba. Pratimai gali netikti žmonėms, turintiems rimtų veido odos susirgimų, kurie neleidžia daryti masažo. Žmonėms, turintiems labai plonas kraujagysles, užsiimti veido joga reikėtų labai atsargiai. Tačiau jeigu nepažeisite kraujagyslių pernelyg smarkiai įsitempdami, reguliari praktika leis, bėgant laikui, jas sustiprinti.

jogatau.lt

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.


Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis