Grožio salonas namuose: kaukės iš kavos tamsiaplaukėms

Puoselėti grožį padeda ne tik kosmetikos parduotuvėse įsigytos prekės, bet ir natūralūs produktai, pavyzdžiui, kava. Pateikiame keletą receptų, kaip kavą galite pritaikyte grožio rutinoje.

Paruoškite valomąją kaukę iš kavos veidui. 2 arbat. šaukštelius kavos užpilkite užvirusiu vandeniu, palaukite apie 5 minutes. Kavą nukoškite per tinklelį. Vėsiu vandeniu nusiplaukite veidą, nusausinkite švariu rankšluosčiu. Ištepkite veido ir kaklo zonas atvėsusiais kavos tirščiais, galite švelniai pamasažuoti. Tuomet veidą vėl nuplaukite ir nusausinkite, patepkite drėgmę palaikančiu kremu. Kavos tirščių kaukė nušveis veido nešvarumus, suminkštins odą.

Kavos kaukė riebiai odai padės sutraukti poras, pašalins riebumą. Sumaišykite 2 šaukštus šviežiai maltos kavos, 2 šaukštus kakavos, 3 šaukštus natūralaus riebaus jogurto ir 1 šaukštą medaus. Šiuo mišiniu ištepkite švarų veidą ir palaikykite 15-20 minučių, tuomet nuplaukite, švelniai nusausinkite. Tokia kaukė ne tik sumažins riebumą, bet ir pamaitins, sudrėkins odą.

Kaip pasigaminti kaukę patinusiems ir pavargusiems paakiams? Sumaišykite 3 šaukštus kosmetinio molio miltelių su 2 šaukštais maltos kavos, 1 šaukštu natūralaus medaus, lašeliu alijošių ekstrakto ir vitamino E aliejaus. Toks mišinys puikiai pakeis paakių kremą, patepkite juo paakius ir palaikykite 5-7 minutes, nuvalykite. Ši kaukė mažina tinimą, naikina melsvumą.

Atgaivinkite odą kavos šveitikliu. Paruoškite arbatinį stiprios kavos (reikės apie 5 šaukštų maltos kavos). Kiek palaukusios nukoškite, į kavos tirščius įpilkite arbatinį šaukštelį nerafinuoto alyvuogių aliejaus, išmaišykite porą šaukštų rudojo cukraus. Šia mase šveiskite kūną, ji ypač tiks toms vietoms, kurias norite sustangrinti. Kavos ir cukraus granulės nuvalo nešvarumus, atšviežina odą. Aliejus pamaitina, suteikia švelnumo, o kofeinas pavargusią odą tonizuoja.

Aliejus pamaitina, suteikia švelnumo, o kofeinas pavargusią odą tonizuoja
Aliejus pamaitina, suteikia švelnumo, o kofeinas pavargusią odą tonizuoja
Shutterstock nuotr.

Kavoje esantis kofeinas spartina plaukų augimą, tad išnaudokite jo privalumus! Paruoškite puodelį kavos, nukoškite ir leiskite atvėsti. Kavą supilkite į butelį su purkštuku, tirščių neišmeskite – galėsite naudoti kaip odos šveitiklį. Ištrinkite galvą šampūnu, kava papurkškite plaukus tie šaknimis ir pamasažuokite. Palaukite apie 5-10 minučių (galite ir ilgiau), perplaukite plaukus vandeniu. Ištepkite kondicionieriumi ir vėl perplaukite arba pamaitinkite balzamu. Reguliariai naudodamos kavą plaukų trinkimo metu, netruksite pastebėti, kad plaukai pradėjo greičiau augti, tapo tvirtesni.

Kava gali grąžinti plaukams sodrų atspalvį ir blizgesį. Paruoškite stiprios kavos ir palaukite, kol atvės, tuomet nukoškite. Ištrinkusios plaukus keletą kartų perliekite kava, šiek tiek juos pamasažuokite, leiskite kavai įsigerti, galiausiai perplaukite vandeniu. Kava grąžins plaukams spindesį ir suteiks sodraus tamsaus atspalvio.

Paryškinti tamsų plaukų atspalvį galite ir kavos tirščiais. Tirščius ir arbatinį šaukštelį kakavos sumaišykite su kondicionieriumi. Šiuo mišiniu keletą minučių masažuokite galvą. Perplaukite šiltu vandeniu ir nusausinkite. Plaukai taps ypač žvilgūs, minkšti, o spalva – dar sodresnė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis