3 sriubos, geriausiai deginančios riebalus

Lieknėjimui skirtose sriubose visuomet yra daržovių, prieskonių ir produktai, kuriuos galime išskirti į 3 grupes.

* Pirmai grupei priklauso produktai, padedantys deginti riebalines atsargas. Tai visos kopūstų rūšys, avokadai, kepinami prieskoniai – svogūnai, pipirai, česnakai, imbieras.

* Antrai grupei priklauso produktai, užkertantys kelia riebalų kaupimuisi organizme. Tai morkos, žirniai, pupelės, obuoliai.

* Trečiai grupei priklauso produktai, turintys mažai kalorijų. Tai įprastai būna pačios įvairiausios daržovės – brokoliai, žiediniai kopūstai, pomidorai, agurkai...

Standartinė daržovių sriubų dietų trukmė – 7 dienos. Jei rezultatai jūsų nedžiugina, pakartotinai jos laikytis galima po 3-4 dienų. Vienas iš svarbiausių dietos privalumų – galima valgyti ne tik daržovių sriubas, bet ir derinti jas su kitais produktais. Svarbiausia – suvalgyti 3-4 sriubos porcijas per dieną. Patys pastebėsite, kad poreikis valgyti kitus produktus ir taip bus nedidelis, nes visuomet jausitės sotūs.

Rekomenduojame jums išbandyti šiuos 3 sriubų receptus.

Salierų ir pomidorų sriuba

Susmulkinkite 100 gramų salierų šaknies, 2-3 vidutinius svogūnus ir tiek pat morkų bei pomidorų, 1 papriką, pusę nedidelio kopūsto. Į puodą supilkite 0,75 litro pomidorų sulčių, sudėkite visus ingredientus ir 200 gramų šparaginių pupelių. Sriubą užvirinkite, palaikyk 10 minučių ant vidutinio kaitrumo ugnies neuždengę ir tuomet dar 10 minučių uždengę dangčiu.

Avokadų ir aitriųjų paprikų sriuba

Prieš verdant šią sriubą, pasigaminkite natūralaus vištienos sultinio. Į šį sultinį įmeskite 150 gramų žiedais pjaustytų svogūnų ir 1-2 žalios aitriosios paprikos ankštis. Palaukite, kol sultinys užvirs ir tuomet įdėkite 5 avokadų minkštimą, šiek tiek šviežios kalendros lapelių ir išspauskite 1 citrinos sultis. Paruoštą sriubą supilkite į maišytuvą ir išsukite iki vientisos masės.

Svogūnų sriuba su kopūstu ir paprika

Kad pasigamintumėte šią sriubą, reikės 6 didelių svogūnų, 100 gramų kopūsto, 2 raudonųjų paprikų, 3 vidutinio dydžio pomidorų ir saliero stiebo. Visas daržoves smulkiai supjaustykite ir sudėkite į puodą. Įpilkite 1,5 litro vandens, užvirinkite ir virkite ant mažos ugnies, kol daržovės pilnai suminkštės. Prieš pat pabaigą įberkite prieskonių bei įvairių žolelių. Uždenkite sriubą dangčiu ir leiskite pastovėti dar 30 minučių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis