4 porcijoms reikės:
10 kiaušinių
1–2 šaukštų grietinėlės
druskos
maltų juodųjų pipirų
2 šaukštų susmulkintų petražolių
1–2 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 didelių nuluptų ir skiltelėmis supjaustytų bulvių
1 griežinėliais supjaustyto svogūno
1–2 juostelėmis supjaustytų paprikų
Gaminame
* Orkaitę įkaitinti iki 220 °C temperatūros.
* Kiaušinius gerai išplakti su grietinėle, druska, pipirais ir petražolėmis. Keptuvėje, kurią galima dėti į orkaitę, įkaitinti aliejų ir pakepti bulves, kol suminkštės (5–6 minutes).
* Tada sudėti svogūnus ir kepti, kol gražiai pagels. Suberti paprikas ir šiek tiek pakepti. Viską pagardinti druska ir pipirais. Supilti kiaušinių masę ir kepti ant vidutinės kaitros nejudinant, kol kiaušiniai sutvirtės ir omletas pradės atšokti nuo keptuvės kraštų.
* Tada keptuvę dėti į orkaitę ir pakepti 5 minutes, kad omletas visiškai iškeptų. Omletą perkelti į lėkštę, supjaustyti porcijomis ir patiekti su daržovėmis ir skrebučiais.