Pasaulyje pripažintas dizaineris Kęstutis Lekeckas gimtadienį švenčiančiam Kaunui paskyrė inovatyvią kolekciją – ragina ir mieste, ir madoje atrasti naujų akimirkų (GALERIJA)

„Mada – tai ne tik drabužiai, kuriuos vilkime. Ji yra visur. Gatvėse, fasaduose, skveruose, idėjose, gyvenimo būde, pasirinkimuose ir netgi tame, kas vyksta aplink. Būtent šis suvokimas įkvėpė vieną iš kolekcijų dedikuoti miestui – erdvei, kuri labai tyliai savo žmonėms dovanoja patirtį, skonį, tradicijas, istorijas“, – sako dizaineris Kęstutis Lekeckas, už tvarius vyriškus kostiumus pasaulinio lygio konkurse „A‘ Design Award & Competition“ įvertintas auksu.


Daugiausiai dėmesio savo kūryboje vyriškiems kostiumams skiriantis autorius šįkart, komponuodamas naujas aprangos detales, ieškojo jų sąsajų bei sinergijos ne tik su tuo, kas artima šiuolaikiniam žmogui, bet ir su jį kasdien supančia aplinka.


„Miesto ir mados bendrystė istoriniame kontekste yra labai glaudi. Klasikiniai sprendimai visada išlieka aktualūs, bet žavu, kaip juose atsiranda ir inovacijos, ar net futuristiniai deriniai“, – akcentuoja dizaineris.


Kalbėdamas apie kūrybos niuansus jis pastebėjo, kad įprasta kostiumo sąvoka bei paskirtis savo ribas jau kuris laikas yra peržengusi. Tam didelės įtakos turi ne drabužio vizualas, bet medžiagos, siuvimo tendencijos ir technologijų inovacijos. Pastarosios padėjo net aukščiausios kokybės vilnai, K. Lekecko naudojamai kuriant kostiumus, suteikti papildomų privalumų – ji mažiau glamžosi, yra atsparesnė aplinkos poveikiui, elastingesnė ir tuo pačiu nepraradusi geriausiųjų savo savybių – natūralumo, kvėpavimo, šilumos, kai jos reikia, ar vėsos pojūčio karštu oru.


„Aktualus tampa ir išradingas kostiumo dėvėjimas. Atskiros jo dalys tampa ne tik ypatingų progų, bet ir kasdienybės akcentu. Kalbant apie būsimo sezono madą, pastebimas švarko silueto laisvėjimas, dėmesio sukoncentravimas į platesnes kelnes. Kinta ir sagų vietos, užsegimai, atsiranda vis daugiau smulkių, bet išskirtinumo drabužiui suteikiančių detalių“, – kostiumo mados virsmus apžvelgė medžiagų inžinerijos ir technologijų mokslų daktaras, KTU dizaino centro docentas K. Lekeckas.


Dar vienas niuansas – net ir vyriškai madai skirtuose audiniuose ima dominuoti gamtos bei gyvūnų raštai. 


„Miestas ir apranga tarsi paiso tų pačių tendencijų. Šių dviejų temų pasiryžimas pokyčiams tampa vis akivaizdesnis“, – patikina savo kūryba Kauną su gimtadieniu sveikinantis dizaineris. 



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis