Kailis – amžina vertybė permainingame pasaulyje

Vis labiau vėstant orams instinktyviai pradedame ieškoti kažko, kas šildytų ir švelniai apgaubtų kūną. Natūralus kailis – medžiaga, pasižyminti puikiomis šilumos izoliacijos galimybėmis, tad gaminiai iš jo gali tapti puikiais sąjungininkais net vėsiausiomis dienomis. Vis dėlto natūralaus kailio funkcija – ne tik praktinė.

Kailiai šildo, o kartu ir solidžiai atrodo, suteikia įvaizdžiui prabangos, rafinuotos elegancijos. „Tai nuo seno vertinama medžiaga, kuri ir šiandien yra reikalinga. Natūralus kailis – viena tvariausių medžiagų. Gaminiai iš jo yra ilgaamžiški, patvarūs, o atitarnavę natūraliai suyra. Taip pat pabodusius kailinius galima persiūti ir suteikti jiems naują, šiuolaikišką veidą“, – teigia UAB „Šilta mada“ savininkė Astra Gintautaitė.


UAB „Šilta mada“ savininkė Astra Gintautaitė
UAB „Šilta mada“ savininkė Astra Gintautaitė
Audronės Tylaitės nuotr.


Sudėtingos gamybinės kailio ypatybės

 

Prieš penkiolika metų su kailiu, kaip gamybine medžiaga, susipažinusi A. Gintautaitė tikina: už estetiško žavingų kailinių fasado slypi atidus ir itin kruopštus darbas. „Kailio konstrukcija yra labai savita, o pats kailis turi daug įvairių gamybinių niuansų, kuriuos būtina žinoti. Ilgalaikė patirtis ir nuodugnios žinios norint sukurti kokybiškus kailinius gaminius yra privalomos kaip ir novatoriškas požiūris. Pamenu, kuomet prieš penkiolika metų man pačiai teko savarankiškai pažindintis su kailiu jį perprantant, karpant, ardant ir siuvant... Tuo metu mentoriaus neturėjau“, – atskleidžia A. Gintautaitė. Noras mokytis, kurti ir tobulėti išaugo į kailių siuvimo saloną „Šilta mada“, įsikūrusį Vilniaus centre, kur gimsta unikalūs kailinių modeliai, siuvami individualiems užsakovams, persiuvami ir taisomi kailiniai, kuriami kailiniai aksesuarai. Čia kurianti siuvimo meistrų komanda kartu dirba jau daugiau nei dešimt metų ir, kaip pačios komandos narės juokauja, kartu egzistuoja kaip vienas gyvas organizmas: viena iš jų atitinka širdį, kita – rankas, dar kita – akis... Kiekvienas gaminys čia siuvamas su ypatingu dėmesiu, o gamybos procese naudojamas tik rankų darbas, kurį atliekant reikalinga ilgametė profesinė patirtis, meistriškumo įgūdžiai ir nuoširdi meilė darbui.


„Šilta mada“
„Šilta mada“
Partnerio archyvas


Per laiką susiformavęs stabilių klientų ratas

 

Puikiai viena kitą pažįstančios komandos narės nepabijojo imtis ir sudėtingų kailinių gaminių, pasižyminčių stilingu, novatorišku dizainu ir ypatinga konstrukcija, reikalaujančių išskirtinio atidumo ir kruopštumo. Skirtingi kailiai ir faktūros turi savitą reljefą, o konstruojant kailį būtina užtikrinti, kad visas darbas būtų atliktas milimetrų tikslumu. Tiesa, norint pasiūti kokybišką gaminį, kuriuo džiaugtųsi ir praktiškai panaudotų klientas, neužtenka išmanyti techninius kailinių siuvimo niuansus. Svarbu išsiaiškinti ir tai, kokią būsimų kailinių viziją regi klientas, koks yra jo charakteris, pomėgiai, darbinė veikla. „Svarbu pasikalbėti su pačiu žmogumi, geriau jį pažinti, paanalizuoti. Kiekvieno kliento individualumo suvokimas ir išryškinimas galutiniame gaminyje yra be galo svarbus“, – teigia A. Gintautaitė. Taip užtikrinamas sėkmingas grįžtamasis ryšys, o tai formuoja ilgalaikių, stabilių klientų ratą, į saloną sugrįžtančių ne tik tada, kai nori pasisiūti naujus kailinius, bet ir tuomet, kai svarsto pakoreguoti senuosius, atnaujinti nudilusias vietas, pašalinti atsiradusius defektus ar apsitrynusias detales pakeisti naujomis.


„Šilta mada“
„Šilta mada“
Partnerio archyvas

 

Pagarba žaliavai, su kuria dirbama

 

Dėl natūralaus kailinių gamybos būdo tobulėjimo ir dizaino pažangos šiuolaikiniai kailių gaminiai tapo kur kas modernesni, stebėtinai lengvesni, minkštesni. „Mūsų salonas iš kitų išsiskiria savitu braižu – mums svarbi estetika, ergonomika, proporcijos, išgrynintas kiekvieno gaminio stilius. Klasikinės siuvimo ir modeliavimo taisyklės išlieka, tačiau kartu patys kuriame naujas technologijas ir derinius, siekiame skleisti aiškų požiūrį į natūralų kailį kaip tvarią žaliavą“, – teigia A. Gintautaitė. Anot moters, salono komanda gerbia natūralų kailį – žaliavą, su kuria dirba, todėl iš kailio gamina tik kailinius ir aksesuarus – kepures, pirštines. „Manome, jog natūralus kailis yra tinkamas naudoti tik pagal paskirtį. Pagrindinė jo funkcija – šildyti, saugoti sveikatą ir puošti, tad, ko gero, niekuomet iš kailio negaminsime dekoratyvių išvestinių gaminių, kurie nešildo šaltojo sezono metu. Žinoma, siuvant kailius visada atlieka atraižų, tada jas panaudojame pirštinėms, kailiniams burbulams ar smulkioms dekoracijoms gaminti“, – pasakoja UAB „Šilta mada“ savininkė.


„Šilta mada“
„Šilta mada“
Audronės Tylaitės nuotr.

 

Tvarus jaukumas

 

Šiuolaikinis pasaulis norėtų, kad būtų mažiau teršiama, atsakingiau vartojama ir prisidedama prie klimato kaitos mažinimo. Apie tai, jog kailis – ne tik šilta, jaukumo suteikianti, bet ir tvari, ekologiška medžiaga, šiandien jau kalbama drąsiai ir aiškiai. Nors mados suvokimas pastaraisiais metais keičiasi greitu tempu, išliekamoji kailinių gaminių vertė kinta lėtai. Iš tiesų, natūralus kailis yra biologiškai suyranti žaliava, lengvai grąžinama atgal į natūralų biologinį gamtos ciklą, taip nepaliekant neigiamo poveikio aplinkai. Pakartotinai panaudojant natūralų kailį, sumažinamas tekstilės atliekų kiekis, o tai skatina sąmoningą vartojimą. „Natūralūs kailiniai ne tik pabrėžia moteriškąją eleganciją ir leidžia sukurti prabangų, išskirtinį stilių, bet ir nedaro žalos Žemei. Nemažai mūsų klientų ryžtasi persiūti kailinius iš senų į naujus: ši transformacija suteikia kailiniams naują veidą, o juos dėvinčiajai į širdį sugrąžina polėkį. Dėl šios unikalios savybės, kuri leidžia kailinius iš dėvėtų persiūti į naujus, natūralų kailį galima drąsiai išskirti kaip vieną ekologiškiausių ir tvariausių žaliavų tekstilės rinkoje, suvokiamą kaip pagrindinę lėtosios mados žaliavą“, – sako A. Gintautaitė. Natūralus kailis yra ekologiškas, tvarus ir gamtoje savaime visiškai suyrantis per 3–4 metus.


Kailių salonas ŠILTA MADA

J.Tumo-Vaižganto g.4, LT-01108 Vilnius, tel. +370 650 22646

www.siltamada.com 

Užsakymo nr.: PT_70237

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis