Japonijoje išmestas butelis su žinute po 37 metų išplaukė Havajuose

Japonijos gimnazistų prieš 37 metus išmestas butelis su žinute aptikta Havajuose, maždaug už 6 tūkst. kilometrų.

Čiošio vidurinės mokyklos, esančios Čibos prefektūroje į rytus nuo Tokijo, gamtos mokslų klubo nariai nuo 1984 iki 1985 metų išmetė į jūrą 750 butelių, norėdami ištirti vandenyno sroves. Buteliai, kuriuose buvo žinutės anglų, japonų ir portugalų kalbomis, prašančios radėjų susisiekti su siuntėju, buvo išplauti tokiose tolimose vietose kaip Filipinai, Kanada ir Aliaska. Tačiau nė vienas jų nebuvo rastas nuo tada, kai 50-as butelis buvo išplautas Japonijos pietvakarinėje Kagošimos prefektūroje.


51-ąjį butelį birželio mėnesį Havajų paplūdimyje aptiko devynerių metų mergaitė, pranešė mokykla, o atviruko dydžio žinutės vis dar buvo įskaitomos.


„Buvau tikrai nustebęs, – penktadienį naujienų agentūrai AFP sakė mokyklos direktorius Jun Hayashi. – 50-asis butelis buvo rastas prieš 19 metų, todėl maniau, kad jis paskutinis. Netikėjau, kad jų bus rasta daugiau, maniau, kad jie visi nuskendo“. Dabar J. Hayashi „tikisi, kad kas nors suras ir 52-ąjį“.


Nors klubas jau nebeveikia, mokykla sakė, kad du moksleivių atstovai ketina išsiųsti laišką ir miniatiūrinę vėliavėlę radėjui. Laikraštis „Hawaii Tribune Herald“ rašo, kad tai – Abbie Graham.


Mayumi Kondo, 1984 m. buvusi gamtos mokslų klubo narė, sakė, kad šis atradimas „sužadino nostalgiškus prisiminimus“ apie mokyklos laikus. „Trisdešimt septyneri metai žmogui yra ilgas laikas, kita vertus, tai primena, kokia didelė ir paslaptinga yra Žemė ir gamta“, – sakė ji.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis