Kaip priversti vyrą kažką daryti?

Kam daryti, jei galima nedaryti? – atrodo, vyrai gyvena vadovaudamiesi būtent šia taisykle.

Uoliai vykdyti visus tavo prašymus gali tik visiškas ufonautas. Jokiam normaliam vyrui ir greičiausia apskritai jokiam žemiškam patinui toks elgesys nebūdingas.


Kad tuo įsitikintum, užtenka pažiūrėti į paukščius. Didžiosios zylės, pamačiusios joms patinkantį patiną, pradeda klykti jauniklių balsais ir riesti išžiotus snapus į viršų, prašydamos jas pamaitinti. Logika paprasta: jeigu kavalierius nereaguoja, vadinasi, bus blogas tėvas ir nėra ko su tokiu terliotis, o jeigu puola į gerklę kišti skanėstų – galima ne tik snapą užriesti.


Tačiau ką daro gudriausi patinėliai? Jie įsigudrina patelių palankumą pelnyti be jokių skanumynų! Potencialus kavalierius nuskrenda šalin neva skanėstų ieškoti ir grįžęs tuščiu snapu vis tiek kiša jį patelei į pražiotą gerklę imituodamas maitinimą. Ir ta lieka patenkinta! Kviečia į savo lizdą plunksnų kedenti, matyt, mano: jis juk mane išgirdo, suprato, ko noriu, tik greičiausia nieko nerado, bet iš principo rasti taigi gali.


Žmonių pasaulyje dažnai viskas vyksta panašiai: moterys rodo savo pageidavimus, o vyrai meistriškai kuria iliuzijas. O ko nekurti, jeigu jomis patikėjusios moterys gali kantriai metų metus laukti tos stebuklingos akimirkos, kai visos jų fantazijos taps realybe.


Ilgainiui gyvenimas su tinginiu pažaduku pradeda beprotiškai varginti. Nespėji apsidairyti, o viską namuose darai pati. Tuo tarpu taviškis patogiai guli ant sofutės ir laukia patiektos garuojančios vakarienės. Kaip elgtis? Parengėme tau planą! Išbandyk ir pažiūrėk, gal pasiteisins.


Kai jis apsimeta kvaileliu


Tu: Gal žinai, kur plaktukas? Reikėtų paveikslą pakabinti.


Jis: Koridoriuje, spintoje.


Tavo taktika. Tau reikia daugiau konkretumo. Jokių užuominų vyrai nesupranta, atsako į klausimą taip, kaip pati paklausei. Savo pageidavimą formuluok kaip teiginį, o ne kaip klausimą: Prašau, pakabink paveikslą, nes man pačiai per aukštai. Būtų gerai, jei tai sakydama stovėtum su tuo paveikslu rankose tiesiai prieš jo akis. Priešingu atveju gali išgirsti Aha, kai baigsiu žiūrėti laidą.


Kai jis ima derėtis


Tu: Gerai, aš sutvarkysiu vonios kambarį, bet tu išsiurbk grindis.


Jis: Gerai, išsiurbsiu, bet tu tada pati plausi indus.


Tavo taktika. Žaidimas, kuris gali tęstis visą amžinybę! Ką jis daro? Manipuliuoja tavimi, bando tau primesti savo užduotis, aiškiai parodyti, kad nėra patenkintas tavo prašymu. Šiuo atveju reikėtų labai ramiai pasakyti: ne, indus taip pat išplausi tu, nes mes taip buvome susitarę. Arba: jeigu tau atrodo, kad toks pasiskirstymas nesąžiningas, galime apsikeisti darbais.


Kai jis randa pasiteisinimų


Tu: Klausyk, kada tu planuoji sutaisyti spintelę? Žadėjai jau prieš mėnesį.


Jis: Pažiūrėjau, kad neturiu reikiamų varžtų. Reikia nuvažiuoti nupirkti.


Tavo taktika. Sustoti pusiaukelėje nevalia – turi privesti situaciją iki galo. Norėtųsi paklausti, kada gi ponas ras laiko iki parduotuvės nuvažiuoti, bet tai bus didžiausia tavo klaida! Gali būti tikra, kad nieko konkretaus neišgirsti, tik tipinius pasvaičiojimus iš serijos mhm, gal kada po darbo... Pati padiktuok jam atsakymą: rytoj po darbo turėsi laiko? Galutiniame variante turi nuskambėti konkreti diena – taip išsisukti nuo atsakomybės jam bus kur kas sudėtingiau.konkreti diena – taip išsisukti nuo atsakomybės jam bus kur kas sudėtingiau.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis