4 iki šiol nežinoti faktai apie karalienės Elizabeth II rankinę

Didžiosios Britanijos karalienės Elizabeth II stilius yra ryškus ir atpažįstamas, o rankinė yra svarbus jo atributas.

Nors daugeliui mūsų rankinė yra įprastas ir ne vien dėl grožio, bet ir dėl praktinių priežasčių naudojamas aksesuaras, karalienei jis nėra toks jau būtinas. Juk šalia jos nuolat būna ištikimas padėjėjų bei patarnautojų būrys, galintis pasaugoti karalienės lūpų dažus ar telefoną. Iš tiesų nėra žinoma, kokius asmeninius daiktus ji su savimi nešiojasi. Juk karalienei nereikia rūpintis tokiomis smulkmenomis kaip namų raktai ar kreditinės kortelės sąskaitos apmokėjimas.


Vis dėlto sunku rasti nuotrauką, kurioje karalienė būtų užfiksuota be rankinės. Net kai ji yra fotografuojama viename iš daugelio savo būstų, rankinė visuomet matoma: ji kaba ant kairės jos rankos arba, karalienei sėdint, būna tvarkingai padėta ant žemės. Tai toks svarbus jos stiliaus akcentas, kad be jo nebeįmanomas nė vienas jos įvaizdis.


Portalas vogue.com.au pabandė atskleisti visas karalienės rankinės paslaptis.


Karalienė turi savo mėgstamiausią rankinių prekių ženklą


Portalas „Town & Country“ atskleidė, kad jos didenybės spintoje yra daugiau nei 200 „Launer“ rankinių. Tai ilgas tradicijas turintis britų prabangos prekių ženklas, kuris specializuojasi odos galanterijoje. Kaip skelbiama jų internetiniame puslapyje, „Launer“ rankines karalienei tiekia nuo pat 1968-ųjų metų.

Karalienė Elizabeth II
Karalienė Elizabeth II
Vida Press


Net ir turėdama tokią plačią rankinių kolekciją, karalienė dažniausiai renkasi vieną iš kelių savo favoričių – juodos odos rankinių.


Karalienė iš rankų nepaleidžia rankinės dėl vienos geros priežasties


Žurnalas „Hello!“ 2018-aisiais išspausdino interviu su prekių ženklo „Lauren“ vadovu Geraldu Bodmeru. Šis atskleidė priežastį, kodėl karalienė visuomet su savimi turi rankinę. Pasak vyro, „Be rankinės ji nesijaučia iki galo apsirengusi.“


Karalienė Elizabeth II
Karalienė Elizabeth II
Vida Press


Karalienė tvirtai žino, ko nori


Tame pačiame interviu G. Bodmeris pasakojo, jog karalienė tvirtai žino, kas jai patinka rankinėje ir tai, kas jai nepatinka. „... jei karalienei nepatinka tai, ką mes jai pagaminome, ji to nenešios. Ji tikrai žino, ko nori.“


Karalienė Elizabeth II
Karalienė Elizabeth II
Vida Press


Tai, kas slepiasi karalienės rankinėje gali stipriai nustebinti


Nors žinoma, kad karalienė savo rankinėje nesinešioja mums įprastų daiktų: raktų, piniginės, telefono, ji ten laiko kai ką neįprasto. Philas Dampieris, knygos „Kas slepiasi karalienės rankinėje: ir kitos karališkosios paslaptys“ autorius, 2016-aisiais žurnalui „Hello“ atskleidė, jog ji „nešiojasi skanumynus savo mylimiems šunims; kartais – tarno iškirptą kryžiažodžio iškarpą iš laikraščio (jei kartais turėtų laiko); kišeninį peiliuką; užrašinę ir nedidelį fotoaparatą.“


Borisas Johnsonas ir karalienė
Borisas Johnsonas ir karalienė
Vida Press


P. Dampieris aiškino, jog fotoaparatas karalienei reikalingas tam, kad ji galėtų užfiksuoti prezidentus ir kitus aukšto rango žmones su kuriais tenka susitikti, o peiliukas yra simbolis tų dienų, kai ji dirbo gide.“ Autorius paneigė gandą, kad karalienė rankinėje nešiojasi telefoną.


Žurnalas „Hello“ teigia, jog be P. Dampierio nurodytų daiktų, karalienė savo rankinėje taip pat turi „skaitymo akinius, nosinę, mėtinukų, parkerį ir, žinoma, nešiojamą kabliuką, skirtą rankinei pakabinti po stalu.“


Karalienė Elizabeth II
Karalienė Elizabeth II
Vida Press


Toje pačioje publikacijoje rašoma, jog ji taip pat nešiojasi „nedidelį veidrodėlį ir lūpų dažus“, taip pat „metalinę kosmetinę“, kurią jai dovanojo princas Philipas, bei kelis sėkmę nešančius simbolius: miniatiūrinius šunis, arklius, balnus... bei pluoštą šeimos nuotraukų.


Niekas negali nei patvirtinti, nei paneigti gandų apie karalienės rankinę, bet tiesa tokia, kad tai – vienas mėgstamiausių jos aksesuarų, be kurio karalienė nepalieka namų.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis