„Kino pavasaris“ pristatė tris kulinarinius filmus

Tarp „Kino pavasario“ kulinarinių filmų – istorija apie jaunąjį virtuvės šefą.

Štai šiuos: istoriją apie virtuvės vunderkindą Flynną McGarry, pasakojimą iš saulėtosios Ispanijos apie alyvuogių aliejų ir jo someljė bei sparčiai Lietuvoje išpopuliarėjusio japonų patiekalo ramenų kulinarinę kelionę.



kinas
kinas
G. Gražio nuotr.



Programą atidarė bene ryškiausias festivalio kulinarinis filmas „Šefas Flynnas“. Režisierius Cameronas Yatesas fiksuoja jaunojo talento kelią. Vos sulaukęs dvylikos, F. McGarry jau ruošė aukštajai maisto kultūrai prilygstančius šedevrus šeimos name įkurtame restoranėlyje. Penkiolikos tapo „The New York Times Magazine“ viršelio veidu. Šiandien jam dvidešimt ir jis vadovauja vienam sėkmingiausių Niujorko restoranų, o žiniasklaida jį jau seniai lygina su legendiniu Jamie Oliveriu.


„Reaguodami į F. McGarry sėkmės istoriją, norėjome parodyti, kad ir mes turime tokių pavyzdžių, tad šį vakarą pasikvietėme Rytį Doronenkovą. Šešiolikos jis jau dirbo virtuvėje, o dabar, 21-erių, vaikinas yra Vilniaus restorano „Mason“ pagrindinis virtuvės šefas.



Rytis Doronenkovas
Rytis Doronenkovas
G. Gražio nuotr.



Tokie pavyzdžiai ne tik įkvepia siekti svajonių, bet ir primena, kad vien įgimto talento nepakanka, reikės dar ir daug dirbti. Puikus pavyzdys yra ir Rytis, ir kiti jaunosios kartos šefai, kurie sparčiai tobulėja ir kelia Lietuvos kulinarijos lygį“, – pasakoja ilgamečio festivalio kulinarinių filmų partnerio „Santa Maria“ marketingo vadovas Valdas Šidla.


„Daug ir sunkiai dirbti“, – lakoniškai pritardamas, visai kaip F. McGarry, profesinės sėkmės priežastį įvardija R. Doronenkovas. Jis drauge su šefu Artūru Braslausku vakaro metu ruošė meksikietiškus užkandžius takus.


Antrame kulinariniame filme į apetitą keliančią kelionę po alyvuogių aliejaus meką Chaeną drauge pasiims režisierius José Luísas Lópezas Linaresas. Filme Chaenas – ypač tyro aliejaus kraštas“ atskleidžiamas neatrastas mažai pažįstamo Ispanijos regiono grožis. Čia alyvuogių aliejus – ne tik svarbiausia maisto sudedamoji dalis, bet ir gyvenimo būdas.



Artūras Braslauskas
Artūras Braslauskas
G. Gražio nuotr.



Vienintelis šių metų vaidybinis kulinarinis filmas – kino meistro Erico Khoo spalvinga drama „Ramenai“. Jaunasis šefas palieka gimtąjį miestelį Japonijoje ir leidžiasi į kulinarinę kelionę po Singapūrą, kur ieško tiesos apie savo praeitį. Režisierius suteikia žiūrovui galimybę pabūti magiškų skonių ir kvapų bei nepaprasto susikaupimo kupinoje ramenų virtuvėje.




Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis