6 mados taisyklės, kurių laikosi dauguma moterų ir taip sau kenkia

Taisyklės yra kuriamos tam, kad būtų sulaužytos. Ypač tos, kurios diktuoja, ką galime ir ko negalime vilkėti.

Nors ir yra vietų ar progų, kurios diktuoja tam tikrus aprangos kodus, dabar mus varžo mažiau apribojimų, nei bet kada anksčiau, – rašo portalas vogue.co.uk. Smagu sekti tendencijas, bet tai, ką nusprendžiame vilkėti yra mūsų ir tik mūsų atsakomybė. Štai kodėl atėjo laikas pripažinti, jog šios taisyklės yra ne tik pasenusios, bet ir visai nebestilingos.

 

Negalima maišyti juodos ir tamsiai mėlynos spalvos

 

Visiška nesąmonė! Tokios mados diktatorės kaip dizainerės Phoebe Philo bei Olsen seserys įrodė, jog ši taisyklė seniai nebegalioja. Tamsiai mėlyna ir juoda yra vienas elegantiškiausių duetų madoje. Mėlynas kašmyro megztinis, prigludę džinsai ir juodos odos bateliai sukuria nerūpestingą ir kartu ypač elegantišką derinį.

 

Street style
Street style
Vida Press


Rankinė ir bateliai turi visada derėti

 

Šeštajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje moterys investuodavo į derančius batelius ir rankinę ir tikėdavosi, kad toks derinys joms tarnaus ilgą laiką ir tiks prie bet kokių drabužių. Nors kai kurios damos vis dar laikosi šios taisyklės, šiuolaikinės moterys mieliau žaismingai derina skirtingų spalvų, medžiagų ir stilių aksesuarus.

 

Gatvės mada
Gatvės mada
Vida Press


Nereikėtų maišyti skirtingų metalų

 

Kas jums labiau patinka – auksas ar sidabras? Dabar jau nebereikia rinktis! Vienas populiariausių būdų derinti papuošalus yra maišyti skirtingus metalus ir juos nešioti sluoksniais. Tai tik prideda unikalumo ir individualumo ir tikrai nepažeidžia jokios gero skonio taisyklės.

 

Salma Hayek Pinault
Salma Hayek Pinault
Vida Press


Viename įvaizdyje gali būti tik vienas raštas

 

Gerai, kad niekas nebesilaiko tokių nuobodžių nurodinėjimų. Dabar viename įvaizdyje derindami kelis raštus, dizaineriai, stilistai ir šiaip stilingi žmonės sukuria pačius įdomiausius derinius, o eklektiškas stilius klesti. Kuo daugiau ir ryškiau, tuo geriau.


Gatvės mada
Gatvės mada
Vida Press


Pasipuošus būtina avėti aukštakulnius

 

Dabar galima rasti tiek puošnių žemakulnių batelių, kad būtų nuodėmė jų neišmėginti ypatingomis progomis. Be to, nėra nieko mažiau elegantiško, nei nepatogūs aukštakulniai, verčiantys juos avinčią moterį eiti iš skausmo perkreiptu veidu. Tad net ir atėjus formaliai progai, drąsiai griebkite stilingus žemakulnius ir išmėginkite šį modernų būdą pasipuošti.

 

Gatvės mada
Gatvės mada
Vida Press


Kai kurie drabužiai tinka tik jaunoms/ lieknoms/ ...

 

Pasaulyje tiek daug stilingų žmonių ir tikrai ne visi jie yra jauni, liekni ir panašūs į modelius. Šie žmonės rengiasi tai, kas jiems tinka ir patinka ir jų tikrai nestabdo amžius, svoris, odos spalva ar kitas „išskirtinumas”. Pamirškite taisykles, teigiančias, kad negalite kažko dėvėti, jei norite ir jaučiate, kad tai atitinka jūsų stilių – kodėl gi ne?

 

Gatvės mada
Gatvės mada
Vida Press


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis