Hospiso įkūrėja vienuolė Michaela Rak pildo mirštančiųjų norus

Michaelos pastangomis Lietuvoje įkurtas pirmasis hospisasslaugos namai, kuriuose globojami patys sunkiausi, onkologinėmis ligomis sergantys ligoniai.

„Mirtimi niekas nesibaigia. Mirtis – tai tęsinys“, – taip šį ketvirtadienio vakarą 20 val. LNK pokalbių laidoje „Valanda su Rūta“ teigs vienuolė Michaela Rak. Laidoje bus kalbama apie tai, kas yra šių dienų herojai.


Pasak vienuolės, mirštantieji moko sveikuosius, o taip pat ir ją pačią kelių dalykų: tiesos, amžinųjų vertybių ir tikslo. „Prieš kelias dienas mirė mano pacientė. Prieš mirtį ji norėjo, kad mes ją nufilmuotume. Ji teigė, kad nori pasauliui pasakyti kas yra svarbiausia gyvenant. Mes nufilmavome”, – pasakos M. Rak, savo žodžiais sugraudinusi ne vieną studijos svečią.


Michaelos pastangomis Lietuvoje įkurtas pirmasis hospisasslaugos namai, kuriuose globojami patys sunkiausi, onkologinėmis ligomis sergantys ligoniai, dažnai skaičiuojantys paskutines gyvenimo dienas. Šiuo metu Michaelos iniciatyva statomi ir nepagydomomis ligomis sergantiems vaikams skirti namai.


Vienuolė Lietuvos žmonių jau yra apdovanota už savo darbą, taip pat neseniai Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda įteikė Michaelai Nepriklausomybės atgavimo šimtmečio medalį už tarnystę sergantiems ir kenčiantiems Vilniaus krašto gyventojams.


Pačios Michaelos istorija taip pat verta kino filmo. Prieš tapdama vienuole ji mylėjo ir net buvo susižadėjusi, tačiau, likus dviem mėnesiams iki vestuvių, žiedą sužadėtiniui grąžino, nes suprato, kad jos pašaukimas kitur. Praėjus kiek laiko juodu vėl susitiko.


„Jis kreipėsi į mane, nes jo žmona sirgo vėžiu, juodu turėjo du vaikus. Aš priėmiau ją į hospisą, slaugos namus, kuriuose ji mirė ant mano rankų. Tai, mano manymu, ir yra meilė“, – pasakos Michaela Rak.



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis