Firminis obuolių pyragas

Kas šaltą dieną gali būti mieliau nei šilto obuolių pyrago, gardinto cinamonu ir cukraus miltais, aromatas? Pyragų receptūrų yra begalės, tačiau jei norisi paprastai, bet neprastai – siūlau itin lengvai ir greitai paruošiamos tešlos receptą.

Produktai pyragui:


5 M dydžio kiaušiniai

5 kupini šaukštai cukraus

5 kupini šaukštai kvietinių miltų


5 šaukštai tyro bekvapio aliejaus

5 dideli obuoliai

5 g cinamono

50 g miltelinio cukraus



Asmeninio albumo nuotr.



Gaminame


* Kiaušiniai įmušami į plaktuvo ar virtuvinio kombaino indą ir plakami 7-8 minutes, tuomet suberiamas cukrus bei supilamas aliejus ir plakama dar tiek pat. Ilgas plakimo laikas leidžia išvengti kildintojų – kepimo miltelių ar gesintos sodos – naudojimo.


* Kiaušinių masė pilama į indą, kuriame bus maišoma tešla, įsijojami miltai ir maišoma iki miltai pilnai įsimaišo.


* Obuoliai nulupami, supjaustomi ketvirčiais, išimamos sėklos ir riekelės supjaustomos nedideliais kubeliais.



Asmeninio albumo nuotr.



* Tešla pilama į kepimo formą, sukrečiami obuolių gabaliukai, tolygiai paskirstomi paviršiuje. Užberiamas cinamonas ir forma dedama į orkaitės vidurį, jungiama 180C kaitra kepimo režimu viršus-apačia. Kepama apie 40 minučių.


* Iškepęs ir atvėsęs pyragas pabarstomas milteliniu cukrumi, karštas labai gardus su vanilinių ledų kaušeliu.


* O kodėl mano pyrago gabaliukai tokie vienodi? Atsakymas paskutinėje foto, pagaliau gavau išsvajotą specialią silikoninę kepimo ar stingdymo gabaliukais formą. Ji tobula.



Asmeninio albumo nuotr.


https://kumutesvirtuve.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis