4–6 porcijos
Reikės:
2 filo tešlos lapų (35x45 cm)
50 g ištirpinto sviesto
3 kiaušinių
100 ml grietinėlės
50 g tarkuoto kietojo sūrio
150 g fetos
žiupsnelio džiovintų raudonėlių
poros saujų pomidorų (nuplautų)
purškiamo alyvuogių aliejaus
Gaminame
- Svogūnus susmulkinkite ir pamaišydami kepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi ant vidutinės kaitros, iki ims karamelizuotis. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Kumpio griežinėlius pašaukite į 180–200 °C orkaitę ir kepkite, iki ims skrusti. Tada ištraukite iš orkaitės ir susmulkinkite.
- Bulves supjaustykite plonais griežinėliais. Sluoksniuodami jas su iškeptais svogūnais, kumpiu, užpildami grietinėlės ir užberdami druskos sudėkite į kepimo indą. Ant viršaus sudėkite susmulkintą sviestą. Apkepą pašaukite į 180 °C orkaitę ir kepkite maždaug 1 val. 20 min., kol bulvės bus minkštos, kreminės.