Jautienos steikas su česnakiniu sviesto padažu ir šiltomis burokėlių salotomis

Šiltos burokėlių salotos tinkamos prie bet kurio mėsos patiekalo. Jei dar neišbandėte, pats laikas tai padaryti.


2 porcijoms reikės:


  • 2 x 400 g brandintos jautienos nugarinės ir išpjovos didkepsnių;
  • 50 g sviesto;
  • 2 skiltelių česnako;
  • žiupsnelio kajeno paprikų;
  • 0,5 a.š. maltos raudonosios paprikos;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
  • 0,5 a.š. džiovintų čiobrelių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;

salotoms:

  • 1 nedidelio svogūno;
  • 2-3 vidutinio dydžio virtų burokėlių;
  • 1-2 v.š. balzamiko acto;
  • žiupsnelio rudojo cukraus;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų.



Asmeninio albumo nuotr.



Gaminame


  1. Jautienos kepsnius kepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių po keletą minučių. Suvyniokite į foliją ir palikite pastovėti ~5 min.
  2. Padažui: priekaistuvyje ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą, sudėkite smulkiai pjaustytą česnaką, suberkite išvardintus prieskonius, suberkite petražoles ir keletą minučių pakepkite. Padažą perkoškite per sietelį.
  3. Salotoms: keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną ir kepkite kol suminkštės. Tada dėkite plonais griežinėliais pjaustytus virtus burokėlius, supilkite actą, berkite cukrų, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir maišydami pakepkite keletą minučių.
  4. Į lėkštę dėkite jautienos kepsnį, apipilkite padažu ir patiekite su burokėliu salotomis.


Skanaus.


oditele.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis