Kodėl vyrai atsiduria po padu ir kaip juos iš ten ištraukti?

Tai, kad moterims patinka vyrus laikyti po padu, yra visiška netiesa.

Stebėdami moterų užspaustus vyrus, dažniausiai su užuojauta atsidūstame: „Koks vargšelis... Tokią valdingą bobą gavo.“ Retai kada pasvarstome, kad moteris toje poroje yra nė kiek ne mažiau, o gal net labiau verta užuojautos.Mat visada esame linkę kaltinti stipresnį ir užjausti silpnesnį, bet gal moteris visai nenori būti ta stiprioji pusė? Gal ji su mielu noru ištrauktų savo vyrą iš po pado, bet jis pats nenori iš tem lįsti? Projekto „Santykių ABC“ konsultantas Šarūnas Mažuolis sutinka paaiškinti, kodėl vyrai atsiduria po padu ir kaip paskatinti juos iš ten išlįsti.


Tikrina ribas


„Dažnas vyras yra įsitikinęs, kad kiekviena moteris tik ir siekia pakišti vyrą po padu. Iš tiesų diktuodama savo sąlygas moteris tik tikrina vyro ribas ir tai, kiek stipriai jį gali spausti“, – teigia santykių konsultantas. – Dalis moterų tai daro subtiliai, dalis – gana agresyviai, tačiau kiekvienu atveju jos nesąmoningai tikrina, ar vyras yra pakankamai stiprus, ar jo charakteris toks tvirtas, kad atlaikytų moters spaudimą ir neprarastų savęs kaip asmenybės.“


Šimtu procentų paklūstantys vyrai moterims greitai tampa neįdomūs, lygiai kaip ir vyrams – itin paklusnios moterys. Juk visi mes ieškome gyvenimo partnerio, o ne klusnaus šunyčio. Mes norime, kad šalia esantis žmogus gebėtų perimti dalį naštos, kai mums bus per sunku, ir mokėtų priimti sprendimus, užuot vien tik vykdęs nurodymus.


Moterims patinka žodis „ne“


„Moteris nori girdėti „ne“, – teigia Š. Mažuolis. – Aišku, tai nereiškia, kad vyras turi ignoruoti visu antrosios pusės prašymus, bet jei jaučia, kad nuolat tenka daryti tai, ko pats nenori, turėtų išmokti ištarti šį žodį.“

Deja, vyras, bijodamas supykdyti moterį, eina į nepaliaujamus kompromisus, nors to visai nereikia. Išgirdusi aiškų „ne“, protinga moteris geba atsitraukti.


Tarkim, žmona prašo, kad vyras nuvežtų ją į parduotuvę. Jis sutinka. Tuomet ji paprašo, kad jis tai padarytų šį šeštadienį, bet tądien jis kaip tik suplanavęs žaisti su draugais futbolą. Popadinis vyras tokiu atveju atsisakys futbolo ir nuolankiai sutiks su žmonos prašymu. Normalus vyras pasakys, kad mielai ją nuveš, bet tikrai ne šeštadienį, nes tądien žaidžia futbolą. Ir taškas. Po tokio atsakymo nederėtų pasiduoti zyzimams, ultimatumams ir kitokiems manipuliaciniams žaidimams. Nebent atsidurti toje parduotuvėje būtent šeštadienį yra išties svarbu. Jei šios taktikos vyras laikysis nuolat, ilgainiui moteriai praeis noras tikrinti jo ribas.


„Gero vyro“ sindromas


Atpažinti, kad vyras bus linkęs lįsti po padu galima pagal tam tikras jam būdingas savybes.


* Toks vyras paprastai linkęs ieškoti kitų žmonių pripažinimo, jam labai svarbu, ką žmonės pasakys.

* Dėl to jie bando slėpti trūkumus, bijo suklysti.

* Vengdamas konfliktų, jis leidžia kitiems žmonėms lipti ant galvos, nepaisyti jo poreikių.

* Jis mieliau padeda kitiems žmonėms nei užsiima asmeniniais reikalais.

* Linkęs meilikauti ir dažnai keičia savo nuomonę pagal tai, ką žmonės nori girdėti.

* Dažnai neturi vyrų draugų, tad niekas nepamaitina jo vyriškos energijos.


Kaip atgauti pasitikėjimą?


Šarūnas Mažuolis pataria, kaip iš „gero vyro“ tapti savimi pasitikinčiu ir stipriu. Tad jei norite vyrą ištraukti iš po pado, suteikite jam galimybę perskaityti šiuos patarimus.


1. Išmokite savo problemas tvarkytis pats. Aišku, sunkiu periodu galima ieškoti moters paguodos ir supratimo, bet jei kiekvieną kartą ištikus nesėkmei ar kilus problemai bėgsite guostis ir tartis, atrodysite pernelyg pažeidžiamas ir silpnas.


2. Išdrįskite daryti sprendimus. Baimė suklysti trukdo žmonėms priimti sprendimus, tad jie bando dalį atsakomybės permesti ant svetimų pečių, prašydami jų patarimo. Tai silpno žmogaus elgesys. Moteriai ne taip baisu, jei vyras kažką daro ir suklysta. Jai kur kas baisiau, jei vyras iš baimės suklysti, nedaro nieko.


3. Tesėkite pažadus ir laikykitės žodžio. Daug žadantis ir savo nuomonę dažnai keičiantis vyras atrodo nepatikimas ir nestabilus, net jei tą nuomonę jis keičia žmonos prašymu.


4. Žinokite, ko norite. Po padu atsidūrę vyrai neretai pamiršta, kas jie iš tiesų yra ir ką mėgsta. Valgo tai, ką pagamina žmona, atostogauja ten, kur pasiūlo žmona, rengiasi tuo, ką nuperka žmona ir t. t. Tai nereiškia, kad neverta kreipti dėmesio į jos pasiūlymus. Juos išklausyti verta, bet galutinį sprendimą reikėtų priimti pačiam.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis